Expositie ‘Omsloten Tuin’ van Leon Tebbe in de Kreek

Juwelenkistje, 6 x 8 x15 cm, hout bekleed met afdruk van eigen houtsnede
Foto: Leon Tebbe

Vanaf dinsdag 5 februari is er een nieuwe expositie in Kreek, dit keer een solo-expositie met twee- en driedimensionaal werk van Leon Tebbe uit Arnhem.

Tebbe zal op de kunstkoepelavond van 5 februari zijn werk belichten en worden geïnterviewd door Jan van IJzendoorn.

Gouache op kleine panelen

Tebbe (geboren te Breda in 1949), woont en werkt in Arnhem, en studeerde aan de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem van 1969 tot 1974. Hij heeft gedoceerd aan Artez Arnhem van 1991 tot 2013.

Leon Tebbe heeft onlangs een schitterende serie gouaches afgerond. Onderwerp is zijn eigen tuin; wat normaal besloten ligt onder mos en plantenresten tovert hij in gedempte maar rijke kleuren om tot sprookjesachtige geheimzinnige schilderijtjes in gouache.

Tebbe over het materiaal: “Gouache is een waterverf. Ze bestaat uit pigment, vulstof en een bindmiddel (arabische gom). Ze is een sneldrogende dekkende verf (met weinig water gemengd) waarbij de kleur iets lichter wordt. De kleuren kunnen tot op zekere hoogte over elkaar heen worden aangebracht. Ook is het mogelijk de verf met veel water transparant te laten zijn.”

Juwelenkistjes

In de vitrinekasten exposeert Tebbe wat hij zelf noemt “juwelenkistjes”. Houten doosjes die hij belijmd heeft met details van afdrukken van eigen houtsnedes. De tentoonstelling is te bezichtigen vanaf dinsdag 5 februari t/m zaterdag 30 maart tijdens de openingstijden.

Opening dinsdag 5 februari: De deur is open om 19:30. Het programma begint om 20:00 uur en heeft altijd een korte pauze. Entree is 4 euro inclusief een kopje koffie of thee.

Cookieinstellingen