Expositie: Ikonen van Marijke Alkema in het Kerkje op de Heuvel

Het kerkje op een oude schoolplaat
Het kerkje op een oude schoolplaat
Foto: Kerkje op de heuvel

Heelsum – De Renkumse Marijke Alkema exposeert haar werk in het Kerkje op de Heuvel in Heelsum. Er staan zo’n 25 werkstukken van Ikonen opgesteld in het eeuwenoude kerkje.

Marijke is beeldend kunstenaar en heeft zich bekwaamd in verschillende schildertechnieken en -stijlen.

Schilderwerk op houten panelen

Traditioneel worden ikonen niet gemaakt met olieverf, maar met minerale pigmenten (poeders van gesteenten en delfstoffen), waarvan met behulp van eiwit, olie en water een emulsie wordt gemaakt. Ikonen worden meestal op houten paneeltjes gemaakt, die eerst van een flink aantal laagjes krijt wordt voorzien, die telkens weer worden geschuurd, om een mooi glad oppervlak te krijgen.

Ikonen zijn afbeeldingen van personen of gebeurtenissen die in de Bijbel of in de geschiedenis van de Kerk een belangrijke plaats innemen. Ze spelen een belangrijke rol in de Russisch-Orthodoxe Kerk en de Grieks-Orthodoxe Kerk. Ze werden en worden dan ook vooral gemaakt in kloosters die in deze kerkelijke traditie staan. Ook in de Rooms-Katholieke Kerk zijn ikonen te zien, maar in deze geloofstraditie hebben ze vooral een belangrijke plaats in de persoonlijke omgeving.

(Bron: Atelier Alkema)

Je bent welkom om de expositie te bekijken, op woensdagen van 10.00 tot 15.00 uur en op zondagen 11.00 tot 15.00 uur, ook 2e Paasdag ben je welkom. de expositie is te zien t/m 24 april. Het kerkje bevindt zich op de Koninginnelaan 24 te Heelsum.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen