Expositie van Ineke van de Pol in de bieb van Oosterbeek

Moerbeiboomwerken, getiteld Amazonas en Brasil
Moerbeiboomwerken, getiteld Amazonas en Brasil
Foto: Ineke van de Pol

Oosterbeek – In de openbare bibliotheek van Oosterbeek exposeert Ineke van de Pol tot 19 september werken uit twee series. De expositie is te bezoeken tijdens openingstijden.

polMetropolis

In schilderijen uit de reeks “Metropolis’ legt ze met acryl op canvas impressies vast uit ondermeer Tokio en Beijing. “Metropolen zijn meer dan hoog opgestapelde steenmassa’s.” zegt Van de Pol. “Menselijke emoties en natuurlijk groen zoeken onvermijdelijk hun weg in de grootstedelijke bebouwing.”

Outer Layers

Zij laat tevens werk zien uit de reeks ‘Outer Layers’, reliëfs op een bijzondere drager van moerbeiboomschors die fragiliteit en kwetsbaarheid uitstralen. “Voor deze werken heb ik een unieke techniek ontwikkeld van wassen, walsen en kleuren. Ik leg laag over laag, kleur over kleur om ervaringen te vangen in een abstracte vormtaal.”

Van de Pol woont en werkt in Heelsum sinds 2020. Zij exposeerde recent in Amsterdam en Renkum. Haar werk is veelzijdig en uitdagend, zoals te zien op haar website inekevandepol.nl. Ze gebruikt uiteenlopende materialen zoals schors, rubber en plastic en een indringend kleurpalet.

“Het hergebruik van materialen betekent voor mij een actuele boodschap en een uitdaging om het bestaande om te vormen naar een nieuwe werk.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen