Foto’s: gezellige en smaakvolle 5e Wildfair bij restaurant Campman

Afgelopen zondag werd bij restaurant Campman de 5e Wildfair gehouden. Wat een geluk met het weer,het zonnetje scheen af en toe en het was lekker warm.

Zeker warm voor deze tijd van het jaar en een dag waarop veel mensen besloten buiten nog eens van het heerlijke weer te genieten.

Druk, maar zeker niet té

Dat was te merken. Veel mensen kwamen op de fiets, wandelend of met de auto een kijkje nemen. Al moest je, nadat je de auto geparkeerd had toch even een stuk lopen want overal waar een auto kon staan, stond er eentje. Problemen leverde dat niet echt op; het weer was goed en de sfeer nog beter.

Binnen in het restaurant had de keuken de heerlijkste wildgerechten klaargemaakt waarbij de aardappelpuree en de cranberry’s niet ontbraken. Met een biertje, een speciale bijvoorbeeld of een lekker glaasje wijn was het binnen én buiten goed vertoeven.Het terrein eromheen was gevuld met, wij denken toch wel alles, wat met de jacht te maken had.

En dieren, levende én opgezette

Diverse organisaties hadden een stand waar meer informatie te vinden was over de natuur, de jacht en het wildbeheer. Daar omheen was van alles te koop. Voor de jachthonden, zoals lokaas, riemen en zelfs hondenbadjassen. Voor de jager, kleding en schoeisel en allerlei leuke en handige zaken voor de jachtliefhebber. En er was minimaal net zo veel voor de natuurliefhebber te vinden.

Mooie schilderijen, houtwerk, opgezette dieren, veel ook ontdaan van vlees en vel. De mezenkastjes gingen goed. Zeker nadat bekend werd dat de mezen de eikenprocessierups wel smakelijk vinden en volgens de verkoper, kreeg hij vaak te horen dat er meteen het eerste jaar een nest mezen in komt.

De vogelshow kon weer rekenen op veel belangstelling. Sommige kinderen maakten eventjes deel uit van de show als één van de vogels een stop maakte op hun arm, die arm zat natuurlijk goed ingepakt met een speciale handschoen. Sommige baasjes moesten hun nieuwsgierige honden in de gaten houden, die loslopende vogels vonden ze wel interessant!

Klik op de bovenste foto om de serie te zien