Het is weer bijna tijd voor de Landelijke Opschoondag

Foto: CC0 Public Domain

Supporter van Schoon wil het zwerfvuil in Nederland bestrijden en voorkomen. Daarvoor is de Landelijke Opschoondag in het leven geroepen die dit jaar op zaterdag 25 maart plaatsvindt.

Samen opruimen is een leuke manier om je omgeving schoon te maken. Iedereen kan meedoen aan de Opschoondag: alleen, samen met de buurt of met de sportvereniging.

Zin om mee te doen?

Je kunt zelf een activiteit bedenken of meedoen aan een al bestaande activiteit. Er doen al diverse buurtverenigingen in onze gemeente mee. Ook organiseert 6DorpenSchoon in samenwerking met de IVN werkgroep Zuidoost-Nederland een opruimdag in de uiterwaarden.

Met zoveel mogelijk mensen willen zij de uiterwaarden van Parenco in Renkum tot en met de woonboten in de Rosandepolder in Oosterbeek zwerfafvalvrij maken.

Knikkertegel

Scholen die meedoen krijgen een leuke beloning: een kleurige knikkertegel, een mailtje is voldoende om de actie aan te melden. Bij de Vita Vera school in Renkum gaan ze een paar dagen eerder (21e) al aan de slag net als bij BSO De Boomhut in Doorwerth (23e).

Op de dag zelf gaat op initiatief van de Albert Heijn de omgeving daar een stuk schoner worden en de week voor de officiële dag, 18 maart worden de Zilverbergbossen in Doorwerth ontdaan van zwerfvuil

Meer informatie

Op www.supportervanschoon.nl vind je meer informatie over de Opschoondag. Heb je nog vragen? Bel dan met Renkum voor Elkaar op 088 78 46 369.

Dossier: