Reiniging en rioolinspectie in Renkum en Wolfheze

Foto: PublicDomainPictures

Op diverse locaties in de gemeente wordt het riool gereinigd en geïnspecteerd. In de week van 10 april tot en met eind mei voert Van der Velden rioleringsbeheer deze werkzaamheden uit in Renkum en Wolfheze.

Planning

Naar verwachting starten de rioolwerkzaamheden rond 10 april. Van der Velden rioleringsbeheer gaat in die periode tot eind mei aan de slag in de volgende straten:

  • Wolfhezerweg (Wolfheze)
  • Van Ingenweg (Renkum)
  • Veerweg (Renkum)
  • Bokkedijk (Renkum)

Het is op dit moment moeilijk om exact aan te geven wanneer de werkzaamheden worden uitgevoerd. Houd daarom onze website renkum.nl/riool goed in de gaten voor de meest actuele informatie. Aanwonenden ontvangen voor de start van de werkzaamheden een brief hierover.

Rioolinspectie

Om een goed beeld te krijgen van de conditie van de riolering, wordt deze eerst gereinigd. Dit gebeurt met een speciale rioolreinigingswagen. Na het reinigen wordt de riolering geïnspecteerd met een zelfrijdende robotcamera.

Overlast

De werkzaamheden kunnen wat overlast veroorzaken. Zo bestaat er een kleine kans dat het tijdens de werkzaamheden gaat borrelen in wasbakken, afvoerputjes of toilet. Daarom word je geadviseerd om tijdens de werkzaamheden (op werkdagen tussen 7.00 en 18.00 uur) het deksel van het toilet te sluiten en deze te verzwaren.

Ook kan het voorkomen dat door onderdruk in het hoofdriool één van de stankafsluiters in een woning wordt leeggezogen. Dit kunt u oplossen door de kraan even open te zetten of het toilet door te spoelen.

Vragen?

Heb je nog vragen en wil je meer informatie? Kijk dan op www.renkum.nl/riool. Of neem contact op met Marco Mulder van Van der Velden rioleringsbeheer via [email protected].