Dit jaar is er weer een Nationale Diabetes Challenge

Foto: stevepb-pixabay

Net als vorig jaar is er weer een Nationale Diabetes Challenge voor inwoners van Renkum, Heelsum en Doorwerth met diabetes (type 2). Het is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om mensen met diabetes te helpen hun leefstijl en gezondheid te verbeteren.

Tijdens een traject van twintig weken volgen deelnemers gratis en onder deskundige begeleiding een trainingsprogramma. Het einddoel is om 30 september tijdens de landelijke finaledag van de Bas van de Goor Foundation 10 kilometer te wandelen.

Deskundige begeleiding

Buurtsportcoaches van het Sport- en Beweegteam, praktijkondersteuners van huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, podotherapeuten en voedingsdeskundigen begeleiden het trainingsprogramma. De deelnemers wandelen één avond per week in de eigen omgeving.

Wethouder Sociaal Domein, Hermine van den Berg: “Vorig jaar deden ruim veertig deelnemers (diabetespatiënten en hun partners en familieleden) in Renkum en Heelsum mee aan de Nationale Diabetes Challenge. Dat leverde goede resultaten op. Dit resulteerde in een mooi vervolg op het trainingsprogramma.”

Bij het vorige trainingsprogramma daalden bij veel diabetici de bloedsuikerwaarden op lange termijn, waardoor zelfs de medicatie verminderde. Door het succes van vorig jaar wordt de challenge dit jaar ook gehouden in Doorwerth. Bovendien wordt de professionele begeleiding uitgebreid met fysiotherapeuten, podotherapeuten en voedingsdeskundigen.

Organisatie

De Nationale Diabetes Challenge in Renkum en Heelsum wordt georganiseerd door het Sport- en Beweegteam samen met de praktijkondersteuners van Huisartsenzorg Groeneweg, Huisartsenpraktijk Europaplein en Huisartsenpraktijk Heelsum.

De Doorwerthse ‘challenge’ wordt georganiseerd in samenwerking met Huisartsenpraktijk Schubertplein en Huisartsenpraktijk Moen & Warnier. Meer informatie: www.renkum.nl/sport.

Informatieavonden op 18 en 19 april

Voor belangstellenden zijn er twee informatiebijeenkomsten. Op dinsdag 18 april om 19.00 uur in het clubgebouw van RZC, Hogenkampseweg 41 in Renkum. Aanmelden is mogelijk bij buurtsportcoach Tanja Dijkstra: [email protected] of (06) 27 35 93 33.

Ook is er een bijeenkomst op woensdag 19 april om 19.00 uur in De Poort van Doorwerth, Mozartlaan 2, Doorwerth. Aanmelden kan bij buurtsportcoach Anouk van Gastel: [email protected] of (06) 51 95 15 85.