Presentatie onderzoek besturing ICT door Rekenkamercommissie

Foto: shanedeconink-pixabay

De Rekenkamercommissie van de gemeente Renkum presenteert haar rapport ‘ICT Governance’ op woensdag 6 december. Onder het motto ‘het openbreken van de black box’ heeft de Rekenkamercommissie onderzoek uitgevoerd naar de besturing van ICT binnen de gemeente Renkum.

De uitkomsten worden gepresenteerd tijdens de vergadering van de commissie Bedrijvigheid van de gemeente Renkum.

Onderzoek

Informatie en Communicatie Technologie (ICT) is niet meer weg te denken uit de samenleving. Het neemt ook een steeds belangrijkere plaats in binnen de gemeentelijke dienstverlening. Het is zo langzaamaan een strategisch element geworden in de bedrijfsvoering.

Reden voor de Rekenkamercommissie om te onderzoeken of de gemeenteraad wel inzicht in (en grip op) dit belangrijke strategische instrument heeft.

Conclusies

De conclusie van de Rekenkamercommissie is dat de raad nog onvoldoende in staat is om op het gebied van ICT zijn kaderstellende en controlerende taken uit te voeren. In het rapport doet de Rekenkamercommissie aanbevelingen die erop gericht zijn de raad in staat te stellen deze taken beter op te pakken.

Het college van B&W onderkent het toenemend belang van ICT en heeft dit als een apart programma opgenomen in de verantwoordingsdocumenten van de gemeente. Toch is er nog veel onduidelijk, constateert de Rekenkamercommissie.

Zo is er geen ICT-beleid waaraan resultaten getoetst kunnen worden. Er wordt geen aandacht besteed aan inhoudelijke verbeteringen die met behulp van ICT bereikt zijn.

En ook de wijze waarop een en ander verwoord is in de verantwoordingsdocumenten laat aan duidelijkheid te wensen over.

Presentatie

In de vergadering van de commissie Bedrijvigheid van 6 december 2017 worden de bevindingen, conclusies en aanbevelingen uit het rapport besproken. Deze vergadering is openbaar en begint om 20.00 uur in het gemeentehuis in Oosterbeek.

De vergadering is ook live te volgen via renkum.gemeenteoplossingen.nl.

De Rekenkamercommissie van de gemeente Renkum is een onafhankelijke commissie die de gemeenteraad ondersteunt bij zijn sturende en controlerende taak. Dit doet zij door het uitvoeren van onderzoek op verschillende beleidsterreinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen