iLost voor gevonden én verloren voorwerpen

Foto: iLost

De gemeente Renkum heeft zich per 2018 aangesloten bij iLost, dé online oplossing voor gevonden voorwerpen.

Via iLost is de kans groter dat de eigenaar zijn verloren voorwerp terugkrijgt. Voor de gemeente is de registratie van gevonden voorwerpen eenvoudig en snel te regelen.

Verliezen

Iedereen verliest wel eens zijn sleutels, portemonnee of een ander belangrijk voorwerp. Voorheen konden inwoners en bezoekers van gemeente Renkum dit bij de gemeente melden. Vanaf januari 2018 registreert de gemeente de gevonden voorwerpen via iLost.

Ook particulieren die iets vinden, kunnen dit zelf gemakkelijk op iLost zetten. Mensen die het voorwerp niet thuis willen bewaren, kunnen dit inleveren bij de gemeente. De gemeente publiceert het gevonden voorwerp direct op iLost.

Sneller terug bij eigenaar

Inwoners kunnen hun verloren voorwerp zelf opzoeken. Ziet een inwoner zijn verloren voorwerp staan dan maakt hij daarvan melding bij de gemeente door een klik op een knop.

Door controle vragen te stellen kan de gemeente bevestigen of het voorwerp inderdaad van de persoon is. Vervolgens kiest de inwoner of hij het voorwerp komt ophalen in het gemeentehuis of dat hij het tegen betaling laat thuis bezorgen.

Eenvoudig en snel

Staat het verloren voorwerp niet op iLost dan is het mogelijk om een notificatie in te stellen zodat men een melding krijgt wanneer een voorwerp wordt geregistreerd dat aan het verloren voorwerp voldoet.

Burgemeester Agnes Schaap: “Deze nieuwe werkwijze is eenvoudig en snel. Belangrijkste voordeel is dat, bij het gevonden voorwerp een foto wordt geplaatst, waardoor de kans groter is dat het voorwerp terugkomt bij de eigenaar.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen