Statushouders hebben eerste deel inburgering afgerond

Ondertekening contract statushouders in de Doelum te Renkum.
Foto: Berry de Reus

De 28 statushouders die vorig jaar in deze gemeente zijn komen wonen hebben het eerste deel van de inburgering afgerond. Maandag 5 februari werd in Doelum in Renkum een sportmiddag georganiseerd voor deze groep.

Zij volgden het afgelopen jaar verschillende bijeenkomsten over participatie in de Nederlandse samenleving.

Feestelijke afronding

Deze sportmiddag was de feestelijke afronding van hun participatieverklaringsprogramma. Dit programma moeten statushouders doorlopen om hun inburgering succesvol te kunnen afsluiten.

Burgemeester Agnes Schaap bracht een bezoek aan de bijeenkomst en tekende samen met iedere statushouder de Participatieverklaring ‘Welkom in Nederland’.

Workshops

Het afgelopen jaar volgden de statushouders verschillende workshops die allemaal onderdeel zijn van het participatieprogramma. Vluchtelingenwerk Oost Nederland heeft uitvoering van het programma verzorgd. Een trainster ging met behulp van tolken met de deelnemers in gesprek over de kernwaarden in Nederland: vrijheid, gelijkwaardigheid, solidariteit en participatie.

Doel is om de verschillen en overeenkomsten te bespreken. Daarmee wordt het makkelijker om te begrijpen hoe wij in Nederland samenleven.

De workshops behandelen onderwerpen als de lokale politiek met een rondleiding door het gemeentehuis, gezondheid, zorg en veiligheid. De workshop op 5 februari ging over samen bewegen. In Doelum werd gesport en werd de nieuwe inwoners verteld over verschillende clubs en verenigingen.

Enthousiasme

Burgemeester Agnes schaap: “Ik wilde onze nieuwe inwoners graag ontmoeten. Het is geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme zij bezig zijn.”

“Daarbij is het ook prachtig om te zien hoe initiatieven van inwoners bijdragen aan de integratie van statushouders. Dat gebeurt in onze gemeente op grote schaal.”

article
30805
Statushouders hebben eerste deel inburgering afgerond
De 28 statushouders die vorig jaar in deze gemeente zijn komen wonen hebben het eerste
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/30805/statushouders-hebben-eerste-deel-inburgering-afgerond/
2018-02-06T11:45:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/01/06113948/Statushouders-7.jpg
Gemeente Renkum, inburgering, Renkum.Nieuws, statushouders
Gemeente