Koninklijk lintje vertrekkende Marjolein Mansvelt en Gijs Beekhuizen

Foto: Gemeente Renkum

Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 27 maart heeft burgemeester Agnes Schaap een lintje uitgereikt aan de twee vertrekkende raadsleden mevrouw M.C.M.L. (Marjolijn) Mansvelt Beck-Houpt en de heer G. (Gijs) Beekhuizen.

Vanwege hun langdurige raadslidmaatschap en inzet voor de Renkumse gemeenschap worden zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Tijdens de raadsvergadering werd van alle vertrekkende raadsleden afscheid genomen. Burgemeester Schaap had voor ieder vertrekkend raadslid een kleine toespraak met wat kleine anekdotes waarna zij Marjolein Mansvelt en Gijs Beekhuizen bij zich riep en hen het lintje uitreikte.

Marjolijn Mansvelt Beck-Houpt

Marjolijn Mansvelt Beck-Houpt (1944) is sinds 14 april 1998 raadslid voor de VVD. Begin 2007 werd zij fractievoorzitter van de VVD en is dit tot december 2013 gebleven.

In december 2013 werd zij, na een breuk met de VVD-fractie, fractievoorzitter van een nieuwe partij Renkum Zelfstandig en Sociaal (RZS). Deze partij kreeg bij de verkiezingen in 2014 één zetel. Marjolijn Mansvelt Beck-Houpt heeft deze laatste raadsperiode als eenmansfractie in de raad gefunctioneerd.

In totaal heeft zij zich twintig jaar ingezet voor de Renkumse politiek.

Gijs Beekhuizen

Gijs Beekhuizen (1960) is op 16 maart 2006 in de Renkumse raad gekomen als raadslid van de PvdA. Op 12 april 2010 is hij benoemd tot voorzitter van de commissie Inwoners en heeft deze functie één raadsperiode bekleed.

Op 23 april 2014 werd hij benoemd tot voorzitter van de commissie Leefomgeving. Ook deze functie bekleedde hij één raadsperiode. Gijs Beekhuizen stond aan de wieg van de Besturingsfilosofie die Renkum ‘toekomstbestendig’ wil maken.

De eerste ideeën hiervoor zijn neergelegd in de raadsnotitie ‘Als je loslaat, heb je twee handen vrij om te besturen’, waarvan Gijs Beekhuizen één van de opstellers was.

Mansvelt

Lees ook: Koninklijke onderscheidingen 2019: wie verdient een lintje?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden