Acht Koninklijke onderscheidingen tijdens de Lintjesregen

Foto: Henk van Loenen

Op donderdag 26 april werd aan acht inwoners een lintje uit gereikt door burgemeester Agnes Schaap tijdens een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis in Oosterbeek.

De lintjesregen is traditiegetrouw op de laatste werkdag voor Koningsdag. De betrokkenen, merendeels vrijwilligers die zich al jaren hebben ingezet, worden vaak onder valse voorwendselen ergens heen gelokt.

Daar krijgen ze de decoratie door de burgemeester, namens de koning, opgespeld.

Benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau:

Dhr. Jacob van Genderen (1966)

Jaap van Genderen is naast zijn werk en gezin actief als vrijwilliger bij tal van organisaties. Zo is hij al 25 jaar vrijwilliger bij de Airborne Forces Security Fund.

Hij is radio-dj in verzorgingstehuis Het Beekdal, lid van de kookploeg van de Gereformeerde Jeugdcentrale en hij zorgt ervoor dat de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk Renkum-Heelsum elke week op een groot scherm te zien zijn. Daarnaast is hij leerling-molenaar bij de Renkumse Molen.

Ook heeft hij een tijd geleden in Friesland een vrouw gered die met haar rollator op het spoor was gevallen.

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

Dhr. Johannes Aalbert van Aalst (1962)

Vanwege zijn rol als vrijwillige brandweerman van de blusgroep Oosterbeek en zijn rol als bestuurslid van de brandweervereniging. Hij is 25 jaar lid geweest van de piketploeg en daarnaast van het First Responder team.

Samen met zijn collega’s organiseerde John van Aalst het jaarlijkse Sinterklaasfeest voor de minderbedeelde kinderen en gehandicapten. Zelf was hij daar tot ieders plezier Zwarte Piet.

Ook ging hij elk jaar naar Debno in Polen om als brandweer-Piet weeshuizen, kindertehuizen en instellingen voor mensen met een beperking te bezoeken.

Dhr. Hendrik Bart Gerritsen (1948) 

Henk Gerritsen heeft diverse vrijwilligerstaken bij de Protestantse Kerk Nederland gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Ook was hij lange tijd actief als vrijwilliger bij Het Schild.

Mw. Hinderika Klaasina Gerritsen-Eising (1947)

Rika Gerritsen is vrijwilliger bij de Christelijke Jongeren Vereniging en ouderling en sectiecoördinator van de Protestantse Kerk Nederland gemeente Oosterbeek-Wolfheze.

Het echtpaar Gerritsen is daarnaast vrijwillig actief bij verzorgingstehuis De Molenberg.

Dhr. Antonie Hendriksen (1931)

Vanwege zijn vrijwilligerswerkzaamheden als organist en cantor bij de Protestantse Kerk Nederland gemeente Oosterbeek-Wolfheze. Ton Hendriksen vormde een meerstemmige cantorij van ongeveer 20 zangers. Ze traden niet alleen op in de kerk, maar ook voor een breder publiek. Regelmatig verzorgde hij muzikale lezingen in Oosterbeek en Wolfheze. Ook was de heer Hendriksen bestuurslid van de Vereniging voor leraren in Levende Talen, afdeling Frans. Hiervoor ontving hij eerder de Franse onderscheiding ‘officier dans l`ordre des Palmes Académiques ’.

Mw. Apollonia Pieternella Punt (1953)

Lona Punt is al meer dan twintig jaar 24 uur per dag mantelzorger voor haar zieke echtgenoot, zonder hulp van buitenaf. Voor deze intensieve verzorging heeft zij haar eigen leven opzij gezet. Zo zegde zij haar baan op en gaat niet op vakantie of zomaar even weg. Een kleine groep vrienden steunt mevrouw Punt hierbij door dik en dun. Ze horen haar nooit klagen en is altijd vrolijk en optimistisch.

Dhr. Gijsbertus Cornelis Stunnenberg (1949)

Vanwege zijn vrijwilligerswerkzaamheden bij de Heelsum Harmonie, als diaken bij de Gereformeerde Kerk van Renkum en Heelsum, als chauffeur voor rolstoelgebruikers die op zondag de kerk willen bezoeken en als vrijwillig chauffeur op lijn 589/590 van de buurtbus Veluwezoom West.

Daarnaast bezorgt Bert Stunnenberg samen met zijn vrouw tafeltje dekje maaltijden en is hij als vrijwilliger voor de voedselbank actief. Ook is hij secretaris bij het CDA Renkum en initiatiefnemer van de Stichting Muziektent Heelsum voor het behoud van de Muziektent.

Dhr. Minne Auke Wagenaar (1952)

Minno Wagenaar zet zich al veertig jaar in voor bewegingsonderwijs voor leerlingen met een beperking. In 1978 is hij gestart met de sportinstuif. De sportinstuif was niet alleen voor mensen met een lichamelijke beperking, maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrische stoornis of gedragsstoornissen.

Voor iedereen zoekt de heer Wagenaar een passende sport of spel waaruit de deelnemers positieve energie halen. Daarnaast zorgt hij ervoor dat verjaardagen, Sinterklaas en Kerstmis samen gevierd worden.

Het sportjaar wordt altijd afgesloten met een gezamenlijke maaltijd. Ook begeleidt Minne Wagenaar stagiaires van de studie sport en bewegen.

Vorig jaar kregen elf inwoners in de gemeente Renkum een lintje.

Lees ook: Koninklijke onderscheidingen 2019: wie verdient een lintje?

article
36294
Acht Koninklijke onderscheidingen tijdens de Lintjesregen
Op donderdag 26 april werd aan acht inwoners een lintje uit gereikt door burgemeester Agnes
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/36294/acht-koninklijke-onderscheidingen-tijdens-de-lintjesregen/
2018-04-26T12:02:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/04/27085233/Lintjesregen.jpg
Gemeente Renkum, Lintje, Lintjesregen, Lintjesregen 2018, Renkum.Nieuws
Gemeente, Nieuws