‘Zes dorpen, Eén Renkum’ het principeakkoord van de coalitie

Foto: Gemeente Renkum

De afgelopen weken heeft GroenLinks met de VVD, D66, en de PvdA verder onderhandeld over een mogelijk coalitieakkoord. Dit heeft geleid tot een principeakkoord met de titel ‘Zes dorpen, Eén Renkum’.

Het coalitieakkoord wordt woensdag 23 mei openbaar gemaakt via renkum.nl en woensdag 30 mei geagendeerd voor de gemeenteraadsvergadering.

Participatie

Charlotte de Roo, woordvoerder voor de coalitie: “De coalitie wil doorgaan op de ingeslagen weg van participatie.”

“Dit betekent niet boven, maar naast de inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties staan. Er wordt dorpsgericht gewerkt met maatwerk voor ieder dorp.”

Financiële uitdagingen en investeringen

Door de extra taken, die zijn overgenomen van de overheid ( sociaal beleid, zorg, omgevingsvisie), staat de gemeente voor grote financiële uitdagingen.

“Daarnaast wordt het achterstallig onderhoud van wegen, fietspaden en groen aangepakt. Ook wil de coalitie investeren in klimaatbeleid, veiligheid, landgoederen, online dienstverlening, privacy, ombudsfunctie en recreatie en toerisme.”

De coalitie wil ook investeren in de gemeentelijke organisatie, zodat zij in staat is al deze taken samen met de inwoners op te pakken.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden