Erik Heinrich ontvangt erepenning van burgemeester Agnes Schaap

Foto: Berry de Reus

Oud wethouder Erik Heinrich ontving uit handen van burgemeester Agnes Schaap de erepenning van de gemeente Renkum. Daarmee wordt hij ereburger van de gemeente.

De heer Heinrich ontving de erepenning op donderdag 31 mei 2018 tijdens de receptie waarin hij afscheid nam als wethouder van de gemeente. Hij deed dit samen met Hermine van den Berg en Wendy Ruwhof.

Van raadslid tot wethouder

De heer Heinrich is 14 maart 2002 tot en met 29 september 2004 raadslid en van 30 september 2004 tot en met 31 mei 2018 wethouder van de gemeente Renkum geweest. In deze periode heeft hij een breed scala aan taken opgepakt.

Hij heeft zich de afgelopen jaren gepresenteerd als een stabiele factor in verschillende colleges en maar liefst 14 jaar de portefeuille Financiën deskundig en adequaat beheerd.

In die 14 jaar heeft Renkum in zware financiële tijden tijdens de crisis te maken gekregen met grote noodzakelijke bezuinigingsoperaties. De heer Heinrich heeft met zijn rechte en rechtvaardige lijn mede gezorgd voor een financieel stabiele situatie.

Kunst en Cultuur

Ook vanuit andere portefeuilles heeft hij een bijdrage geleverd aan een mooi Renkum. Als wethouder Kunst en Cultuur heeft hij Renkum nationaal en internationaal op de kaart gezet. Hij heeft zich samen met de burgemeester van Dachau hard gemaakt voor professionalisering van de netwerkorganisatie voor kunstenaarskolonie EuroArt.

Hij heeft zich ingezet voor de regionale samenwerking waar het gaat om de landgoederen van de Veluwezoom, het Gelders Arcadië en de totstandkoming van de Airborne regio, waarmee de vier Airbornegemeenten zich als een toeristische regio profileren.

Het erfgoed van de gemeente Renkum is tijdens zijn wethouderschap opgeknapt. Hij heeft bijgedragen aan kunst, cultuur, recreatie en toerisme in de gemeente. Zoals daar zijn de Concertzaal, de Renkumse Molen, Airbornemusem, Museum Veluwezoom, Tuin de Lage Oorsprong.

Ook heeft hij warme belangstelling voor het literaire erfgoed in de gemeente dat heeft geresulteerd in een tweejaarlijkse verkiezing van een dorpsdichter en een jaarlijkse poëziefestival en Kunstroute. De totstandkoming van het Doelum is ook mede door zijn inzet gerealiseerd.

Rotary

Bij de ontwikkeling van al deze zaken heeft hij gezorgd voor een goede afweging van de maatschappelijke belangen en de inzet van gemeenschapsgeld.

De heer Heinrich is een betrouwbaar en rechtvaardig bestuurder, die het (economische) belang van Renkum regionaal, nationaal en internationaal boven alles stelt en met humor en daadkracht het gesprek aangaat. Verschillen van mening worden op basis van argumenten beslecht.

Daarnaast is de heer Heinrich als lid van de Rotary ook zeer betrokken bij de uitvoering van de doelstelling ‘het samenbrengen van beroepsleiders en leiders uit de zakenwereld die humanitaire diensten verlenen, het bevorderen van hoge ethische standaarden in alle beroepen en het helpen bij het opbouwen van goodwill en vrede in de wereld’.

Een doelstelling die hem op het lijf geschreven is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden