Bouw nieuwe basisschool Renkum start in november

Twoine van Beijsterveldt (BUKO) en Marinka Mulder
Foto: gemeente Renkum

Op vrijdag 6 juli heeft de gemeente Renkum met aannemer BUKO bouwsystemen B.V. een overeenkomst getekend voor de bouw van de nieuwe basisschool in Renkum.

De school wordt gebouwd voor de schoolbesturen SKOVV en PPO de Link in Renkum. De aankomende maanden wordt het ontwerp verder uitgewerkt. De start van de bouw is gepland rond november 2018 en de oplevering voor augustus 2019.

Nieuwe basisschool gasloos gebouwd

Het nieuwe schoolgebouw wordt de eerste school in de gemeente die gasloos gebouwd gaat worden. De school komt op de locatie naast het nieuwe MFC Doelum tussen de Hogenkampseweg en Meester van Damweg.

Het gebouw vervangt locaties van de Dr. Jac. P. Thijsseschool, Dr. Albert Schweitzerschool en basisschool De Keijenberg, locatie Don Bosco en Vita Vera.

De schoolbesturen SKOVV en PPO voegen scholen samen, waardoor er uiteindelijk twee scholen met elk een eigen identiteit worden gehuisvest in het nieuwe schoolgebouw.

Aanbesteding

Voor de definitieve gunning is een nationale aanbesteding gehouden. In totaal hebben zich 12 partijen ingeschreven voor de eerste fase. De beoordelingscommissie heeft de selectie teruggebracht naar vijf aannemers.

Deze commissie bestond uit onder andere vertegenwoordigers van de scholen, schoolbesturen en de gemeente. Uiteindelijk heeft BUKO de opdracht gegund gekregen.

article
38563
Bouw nieuwe basisschool Renkum start in november
Op vrijdag 6 juli heeft de gemeente Renkum met aannemer BUKO bouwsystemen B.V. een overeenkomst
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/38563/bouw-nieuwe-basisschool-renkum-start-in-november/
2018-07-07T08:45:43+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/07/07084143/62-Overeenkomst-nieuwbouw-basisschool-Renkum.jpg
basisschool, BUKO bouwsystemen B.V., Gemeente Renkum, Hogekampseweg, MFC Doelum, nieuwe basisschool, PPO de Link, Renkum, Renkum.Nieuws, SKOVV
Gemeente, Nieuws