Onderzoeksresultaten afvalinzameling via inwonerspanel Renkum Spreekt

Foto: Hans, pixabay

Via het inwonerspanel ‘Renkum Spreekt’ is er een onderzoek naar afvalinzameling binnen de gemeente geweest. De gemeente is verheugd dat bijna 800 panelleden hier aan meededen.

Zij deelden hun ervaringen met de nieuwe manier van afval inzamelen en scheiden.

Onderzoeksresultaten afvalinzameling

De onderzoeksresultaten geven een goed inzicht in de ervaringen van onze inwoners met de nieuwe manier van afval inzamelen. Uit de resultaten blijkt onder andere dat de grote meerderheid tevreden is over de huidige afvalinzameling en de ophaalfrequentie.

De gemeente vindt het heel positief dat er veel milieubewuste inwoners zijn die door afvalstoffen te scheiden, bijdragen aan een beter milieu.

Aandachtspunten

Natuurlijk zijn er ook aandachtspunten. Zo is er behoefte aan meer voorlichting over het nut en de noodzaak van afvalscheiding. Restafval kan namelijk nog beter gescheiden worden.

Daarom gaat de gemeente meer tips delen over het scheiden van afval. Uit het onderzoek blijkt dat veel inwoners de Schone Buurt Coach niet kennen.

Daar gaan ze wat aan veranderen. Ook komt er aan het einde van 2018 een nieuwe afvalapp. Via deze persoonlijke online afvalkalender zie je in welke bak of zak je afval thuishoort. Bovendien kun je via de app een herinnering instellen, zodat je een seintje krijgt wanneer, welk afval wordt opgehaald.

De resultaten van dit onderzoek gebruiken ze voor het evalueren van de afvalinzameling. Ook kijken ze wat er verbeterd kan worden. Bekijk de onderzoeksresultaten op renkumspreekt.nl

Doe ook mee met het inwonerspanel

Ruim 1000 inwoners zijn inmiddels lid van het digitale inwonerspanel ‘Renkum Spreekt’. Regelmatig denken zij mee over allerlei onderwerpen die spelen in onze gemeente.

Eind september 2018 start het volgende onderzoek. Dit keer staat het thema ‘Wonen in de gemeente Renkum’ centraal. Geef ook je mening en help mee je leefomgeving te verbeteren.

Aanmelden in 3 eenvoudige stappen

  1. Ga naar renkumspreekt.nl.
  2. Klik op ‘Inschrijven’ en vul je gegevens in.
  3. Zodra er een onderzoek start, ontvang je per e-mail de uitnodiging om mee te doen.

Ontvang je de vragenlijsten liever op papier? Dat kan. Geef dan je adres door aan onderzoek- en adviesbureau Moventem. Bel (0575) 760 227.

article
40818
Onderzoeksresultaten afvalinzameling via inwonerspanel Renkum Spreekt
Via het inwonerspanel ‘Renkum Spreekt’ is er een onderzoek naar afvalinzameling binnen de gemeente geweest.
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/40818/onderzoeksresultaten-afvalinzameling-via-inwonerspanel-renkum-spreekt/
2018-09-12T16:25:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2015/12/15144731/Afvalbakken.jpg
afval, afval scheiden, afvalinzameling, Gemeente Renkum, inwonerspanel, Renkum.Nieuws
Gemeente, Nieuws