Fiets voor jezelf, het milieu en een goed doel: een driedubbel gezond plan

Foto: FaceMePLS-Flickr

Fietsen is niet alleen leuk en gezond, het draagt bij aan een beter leefmilieu en minder files. Maar nu kun je ook fietsen voor een goed doel.

Download de app Ring-Ring en fiets samen met andere inwoners uit de gemeente Renkum zoveel mogelijk kilometers bij elkaar.

Ring-Ring app

Download de Ring-Ring app (gratis voor Apple/Google) en meld je aan. Ring-Ring houdt automatisch bij welke routes je rijdt en hoeveel kilometers je aflegt. Je kunt uw eigen prestaties bijhouden, en ook meedoen als groep, zodat je elkaar stimuleert om meer te fietsen.

Je ziet dan wie de meeste ritten maakt en wie de meeste kilometers fietst per dag, week of maand. Uiteraard zijn al je detailgegevens alleen voor eigen ogen zichtbaar.

Fietsen de inwoners van gemeente Renkum gezamenlijk de eerste 10.000 afgesproken aantal fietskilometers bij elkaar dan gaat er een mooi geldbedrag naar de lokale voedselbank. Alle fietskilometers van, naar en in Renkum tellen automatisch mee.

Je hoeft alleen maar te fietsen. Fiets je bijvoorbeeld van de ene gemeente naar de andere, dan dragen je kilometers aan beiden doelen mee. Iedere gemeente heeft zijn eigen doel.

Europese Mobiliteitsweek

Deze actie loopt tot eind 2018 en is opgezet in het kader van de Europese Mobiliteitsweek, die van 16 tot en met 22 september 2018 plaatsvindt en mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Gelderland.

In alle 18 gemeentehuizen kun je een flyer ophalen. Samen vormen de afbeeldingen op de 18 flyers de regio Arnhem-Nijmegen. Spaar ze alle 18 en kijk of je de verstopte boodschap erin weet te vinden.

Als het eerste doel is gehaald, is er nog een tweede doel beschikbaar. Inwoners kunnen ideeën aandragen.

Doe mee!

Laat de auto eens vaker staan en fiets naar uw afspraak toe. Plan een fietstocht door onze mooie regio. Daag uzelf en uw vrienden of collega’s uit om de meeste fietskilometers te sparen. Doe mee en fiets mee! Meer informatie over de actie vindt u op ring-ring.nu.

article
40820
Fiets voor jezelf, het milieu en een goed doel: een driedubbel gezond plan
Fietsen is niet alleen leuk en gezond, het draagt bij aan een beter leefmilieu en
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/40820/fiets-voor-jezelf-het-milieu-en-een-goed-doel-een-driedubbel-gezond-plan/
2018-09-13T16:32:55+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2017/08/16163029/herenfiets-2-FaceMePLS-Flickr.jpg
fietsen, fietskilometers, Gemeente Renkum, Renkum.Nieuws, ringring, voedselbank
Gemeente, Nieuws, Sport