Start finaleweek Nationale Diabetes Challenge in Doorwerth

Foto: Walking for Health-wikimedia

Op maandag 24 september 2018 geeft wethouder Leonie Rolink om 18.00 uur het startsein voor de finaleweek van de Nationale Diabetes Challenge bij de Poort van Doorwerth.

65 deelnemers met diabetes wandelden de afgelopen 20 weken elke week 1 uur onder begeleiding van een buurtsportcoach en praktijkondersteuners.

Tijdens de finaleweek wandelen de deelnemers drie dagen een afstand van 5 of 10 kilometer in de gemeente om de week vervolgens af te sluiten tijdens de landelijke finaledag op 29 september 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Wandelen is behandelen

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om mensen met diabetes (type 2) te helpen hun leefstijl en gezondheid te verbeteren door middel van sport en bewegen.

Wethouder Leonie Rolink: “Als gemeente doen wij hier nu voor de 3e keer aan mee. En met succes! Wandelen is gezond voor iedereen, maar zeker voor mensen met diabetes. Het verlaagt het risico op hart- en vaatziekten en helpt bovendien de bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen.”

“In veel gevallen leidt dit zelfs tot een afname van medicatie. Door te wandelen voelen deelnemers zich fitter en gezonder. Daarnaast levert het ook nieuwe sociale contacten op. Ons Sport- en Beweegteam stimuleert deelnemers om ook na de challenge in beweging te blijven.”

Deskundige begeleiding

Buurtsportcoaches van het Sport- en Beweegteam, praktijkondersteuners van huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, podotherapeuten en voedingsdeskundigen leverden in de afgelopen maanden een bijdrage aan het trainingsprogramma.

Onder deskundige begeleiding trainden de deelnemers 1 avond per week in de eigen omgeving om tijdens de finaleweek 4 dagen achtereen een afstand van 5 of 10 kilometer te kunnen wandelen.

Einddoel is de landelijke finaledag op 29 september 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam tijdens het Nationale Diabetes Challenge Festival.

article
41077
Start finaleweek Nationale Diabetes Challenge in Doorwerth
Op maandag 24 september 2018 geeft wethouder Leonie Rolink om 18.00 uur het startsein voor
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/41077/start-finaleweek-nationale-diabetes-challenge-in-doorwerth/
2018-09-21T11:00:25+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/04/08115110/wandelen-Walking-for-Health-wikimedia.jpg
Gemeente Renkum, Renkum.Nieuws
Gemeente, Sport, Zorg