Het echtpaar Kollen-de Graaf is vandaag 60 jaar getrouwd

Foto: Gerlinger-pixabay

Vandaag, donderdag 1 november, zijn de heer J.D. (Jan) Kollen en mevrouw E.R.A. (Els) Kollen-de Graaf 60 jaar getrouwd.

Burgemeester Agnes Schaap feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur.

Collega

Jan (1932) werkte bij zijn vader op de Jan Ligthartschool in Oosterbeek. Via een collega leerde hij Els (1937) kennen. Toen deze collega zich ging verloven nodigde hij Jan en zijn medestudente Els van de kweekschool uit.

Een tweede ontmoeting volgde tijdens een klassiek concert. Een derde ontmoeting was op de Postbank. Jan kreeg bijles in autorijden van vrienden en liep daar Els tegen het lijf die daar toevallig met een groep vriendinnen wat ging drinken na een wandeling.

Na een aantal jaren in Arnhem te hebben gewoond, waar dochter Karin werd geboren, verhuisde het gezin in juni 1960 naar de Beelaertslaan 11 in Oosterbeek waar ze tot op de dag van vandaag nog wonen.

Kleinkinderen

Na 11 jaar werd er nog een broertje, Martijn, geboren; een stille wens van Els die nog veel kinderkleren had bewaard van oudste zoon Erik-Jan. Inmiddels zijn er ook al vijf kleinkinderen.

Jan volgde zijn vader op als hoofd van de Jan Ligthart school. Toen hij 59 werd ging Jan met de DOP (Doorstroming Onderwijzend Personeel) om ruimte te maken voor de jongere generatie. Els was al gestopt met werken toen ze trouwde maar ze bleef betrokken bij het onderwijs en begeleidde vele leerlingen als remedial teacher.

Els heeft als hobby de tuin. Ze heeft echt groene vingers en elk afgebroken takje wordt weer een plant onder haar zorgen. Jan gaat, als het weer goed is en hij energie heeft, nog twee keer per week een balletje slaan bij OTV.

article
42699
Het echtpaar Kollen-de Graaf is vandaag 60 jaar getrouwd
Vandaag, donderdag 1 november, zijn de heer J.D. (Jan) Kollen en mevrouw E.R.A. (Els) Kollen-de
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/42699/het-echtpaar-kollen-de-graaf-is-vandaag-60-jaar-getrouwd/
2018-11-01T21:03:38+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/10/01210606/Bloemen-geven-Gerlinger-pixabay.jpg
60-jarig huwelijk, Gemeente Renkum, Renkum.Nieuws
Gemeente, Nieuws