Martine’s foto van Het Drielse Veer prijkt op de nieuwe gemeentegids

De foto van het Drielse Veer die Martine Koops maakte én instuurde voor de fotowedstrijd van de gemeentegids van Renkum 2019 is de winnende foto geworden. Haar foto is een jaar lang te zien op de voorkant van de nieuwe gids.

Maandag 12 november reikte burgemeester Agnes Schaap in het gemeentehuis de prijzen uit aan de drie winnaars.

Paardenmeisje en spoorbrug

De tweede prijs ging naar Sébastiaan Stevens met zijn foto van het paardenmeisje in het bos tussen Doorwerth en het Duno Plateau. Michiel van Druten ontving voor zijn foto van de Spoorbrug over de Rijn in Oosterbeek de derde prijs (klik op de bovenste foto om ze allemaal te zien). Hun foto’s zijn verzekerd van een mooie plek in de gemeentegids.

Als beloning ontvingen alle drie de winnaars, uit handen van burgemeester Schaap, hun foto op canvas en een cadeaubon van € 75,- (eerste plaats), € 50,- (tweede plaats) en € 25,- (derde plaats). Dit prijzengeld werd beschikbaar gesteld door Akse Media, de uitgever van de gids. De jury bestond uit burgemeester Schaap, Communicatie gemeente Renkum en fotograaf Berry de Reus.

Fotowedstrijd

Voor de nieuwe gemeentegids, die begin december verschijnt, werd afgelopen zomer een fotowedstrijd uitgeschreven waaraan inwoners van de gemeente Renkum konden deelnemen.

Burgemeester Agnes Schaap: “Wij hebben veertig prachtige foto’s ontvangen met de mooiste en kenmerkende plekken in de gemeente volgens inwoners. Daar zijn wij heel blij mee. Wij maken de gids namelijk niet alleen voor u, maar willen dit ook graag samen mét u doen. Dat is ook dit jaar weer gelukt! Ik wil alle inzenders bedanken voor hun deelname.”

Naast de drie prijswinnende foto’s zijn ook zeker tien andere inzendingen gebruikt voor de nieuwe gemeentegids.

Gemeentegids 2019

De gemeentegids voor 2019 wordt begin december huis aan huis verspreid. De gids wordt niet bezorgd bij brievenbussen met een ‘nee/nee’ sticker én een ‘nee/ja’ sticker, maar is voor geïnteresseerden af te halen bij receptie in het gemeentehuis. Ook is de gemeentegids online beschikbaar op renkum.nl/gemeentegids en via de Gemeentegids App op de smartphone of tablet.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden