Duurzaam inkopen met het Energieloket Midden-Gelderland

Foto: Oregon-Department-flickr

De gemeente Renkum is samen met het Energieloket Midden-Gelderland (ELMG) en de organisatie ‘Winst uit je Woning’ opnieuw een collectieve inkoopactie gestart.

In 2019 is de actie uitgebreid met een maatwerkadvies Slim en Energiezuinig Wonen.

300 maatregelen

Bij de actie in 2018 zijn in Renkum ruim 300 maatregelen uitgevoerd: isolatie van vloer en spouw, en zonnepanelen. En dat heeft een flinke reductie van CO₂ opgeleverd, ongeveer de directe productie van zo’n 75 gezinnen.

Alle woningeigenaren in Renkum hebben inmiddels een brief ontvangen over de actie. Bij het versturen is rekening gehouden met het bouwjaar van de woning. Bij woningen uit het begin van de vorige eeuw en vanaf ongeveer 1980 is isolatie niet erg relevant (er is geen spouw, of de woning is vaak al geïsoleerd). Deze woningen krijgen wel een aanbod voor zonnepanelen. De overige woningen ontvangen een aanbod voor zowel isolatiemaatregelen als zonnepanelen.

Maatwerkadvies

Dit jaar krijgt een aantal bewoners een uitnodiging om een maatwerkadvies te laten opstellen voor hun woning. Tegen een heel scherpe prijs kunnen zij door een onafhankelijk deskundig bureau een advies laten opstellen voor alle maatregelen die bijdragen aan verduurzaming van de woning en verlaging van de energierekening.

Het zet de kosten, besparingen, rendementen, subsidies en financieringsmogelijkheden van de maatregelen helder op een rij en wordt persoonlijk aan de bewoner toegelicht. Met andere woorden: hoe investeer je slim om energiezuinig te wonen? Andere eigenaren kunnen wel hun interesse voor het maatwerkadvies kenbaar maken. Er wordt dan bekeken of de woning geschikt is en wat de kosten zijn.

Investeren en besparen

De investeringen voor isoleren en zonnepanelen verschillen per woning en per maatregel die wordt gekozen. Isolatiemaatregelen verdienen zich in 4 tot 5 jaar terug. Voor zonnepanelen wordt vaak gerekend met een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar. Dit wordt bepaald door de gekozen panelen, de positie ten opzichte van de zon en daarmee de opbrengst per paneel.

Om je als woningeigenaar te informeren zijn er informatieavonden op:

  • donderdag 17 januari 2019 in zalencentrum Rehoboth, Koninginnelaan 25 in Heelsum (over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen);
  • woensdag 23 januari 2019 in het gemeentehuis in Oosterbeek (over de gezamenlijke inkoop van woningisolatie en zonnepanelen en de mogelijkheid voor een maatwerkadvies).

Alle informatieavonden starten om 19.30 uur, met inloop en een kop koffie vanaf 19.00 uur. Heb je uitsluitend interesse in zonnepanelen? Dit gedeelte start later op de avond. Het volledige programma vind je op winstuitjewoning.nl/informatieavond.

Kijk voor meer informatie over de actie op winstuitjewoning.nl. Heb je vragen? Bel met de servicedesk op (023) 58 36 936. Inschrijven voor een maatwerkadvies kan via elmg.nl/slim.

'
article
44699
Duurzaam inkopen met het Energieloket Midden-Gelderland
De gemeente Renkum is samen met het Energieloket Midden-Gelderland (ELMG) en de organisatie ‘Winst uit
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/44699/duurzaam-inkopen-met-het-energieloket-midden-gelderland/
2019-01-10T19:25:39+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/10192204/zonnepanelen-Oregon-Department-flickr.jpg
collectieve inkoopactie, Duurzaam, ELMG, energie, Energieloket Midden Gelderland, Gemeente Renkum, Renkum.Nieuws, Winst uit je Woning, zonnepanelen
Gemeente, Milieu, Nieuws