De Valckeniers- en Wilhelminabossen worden uitgedund deze winter

Foto: pxhere

In de wintermaanden van 2019 start men in de gemeente Renkum met dunningswerkzaamheden in de Valckeniersbossen in Doorwerth en de Wilhelminabossen in Heelsum.

Bosverjonging en dunningswerkzaamheden

In het bosbeheer streeft de gemeente naar een stabiel bos waarin de verschillende functies natuur, landschap en houtoogst optimaal tot hun recht komen en voor toekomstige generaties in stand worden gehouden. Daarom zetten zij de komende jaren in op plaatselijke bosverjonging in al onze bosgebieden.

Naast bosverjonging is het dunnen (het selectief wegzagen van bomen) de belangrijkste maatregel om een bosgebied en haar functies in stand te houden. Elk jaar wordt een deel van de bosgebieden gedund. Deze winter dunnen ze de Valckeniers- en Wilhelminabossen.

Door het dunnen krijgen betere of speciale bomen meer groeiruimte. Dit is nodig om een natuurlijk en structuurrijk bos te krijgen. Op de open plekken krijgen jonge bomen en andere planten de kans om te groeien. Hierdoor komt er meer variatie in de structuur van het bos en verbeteren de leefomstandigheden voor dieren.

Vragen?

Wil je meer weten over het beheer van de gemeentelijke bossen? Bel dan met de heer H.W. (Erwin) Vink, beleidsmedewerker team Beheer Openbare Ruimte, via (026) 33 48 111.

'
article
44813
De Valckeniers- en Wilhelminabossen worden uitgedund deze winter
In de wintermaanden van 2019 start men in de gemeente Renkum met dunningswerkzaamheden in de
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/44813/de-valckeniers-en-wilhelminabossen-worden-uitgedund-deze-winter/
2019-01-19T16:44:43+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/19164537/Bos-winter-pxhere.jpg
bos, bosonderhoud, Gemeente Renkum, Renkum.Nieuws, uitdunnen, Valckeniersbos, Wilhelminabos, Wilhelminabossen, winter
Gemeente, Natuur