Inloopbijeenkomst gemeente: praat mee over Lelystad Airport

Foto: Holgi-pixabay

De gemeente Renkum organiseert maandag 4 februari een inloopbijeenkomst over Lelystad Airport. Aanleiding is het voornemen van Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat om in 2020 Lelystad Airport te openen.

Lage vliegroutes boven Renkums Beekdal

Om het luchtverkeer van Schiphol niet te hinderen, willen het ministerie en Luchtverkeersleiding Nederland, lage vlieghoogtes. Dit betekent voor onze gemeente dat er vliegtuigen boven het Renkums Beekdal op ongeveer 2.700 meter hoogte gaan vliegen. De vliegroute, de vlieghoogte, het geluid én de uitstoot is voor de gemeente reden tot zorg en verzet.

De gemeente gaat daarom 2 zienswijzen insturen, één samen met andere Gelderse gemeenten en de provincie en één Renkumse zienswijze. De insteek daarvan is: laagvliegen is onacceptabel, eerst een oplossing voor het laagvliegen en dan pas opening van Lelystad Airport.

Tot en met 21 februari 2019 is de aangepaste milieueffectrapportage en het aangepaste luchthavenbesluit Lelystad Airport in te zien. De documenten kun je vinden op platformparticipatie.nl.

Praat mee!

De gemeente is ook benieuwd naar jouw mening over het laagvliegen over onze gemeente! Graag gaan zij tijdens de bijeenkomst op maandag 4 februari 2019, in het bijzijn van wethouder Joa Maouche, met je hierover in gesprek.

De input van deze avond wordt meegenomen in de in te dienen zienswijze.

Wanneer: maandag 4 februari 2019
Tijd: vanaf 19.00 tot 21.30 uur
Waar: Lunchroom De Beken, Nieuwe Keijenbergseweg 174, Renkum

'
article
45137
Inloopbijeenkomst gemeente: praat mee over Lelystad Airport
De gemeente Renkum organiseert maandag 4 februari een inloopbijeenkomst over Lelystad Airport. Aanleiding is het voornemen
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/45137/inloopbijeenkomst-gemeente-praat-mee-over-lelystad-airport/
2019-01-28T14:25:24+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/01/31105319/vliegtuig-Holgi-pixabay.jpg
Gemeente Renkum, laagvliegen, laagvliegroutes, Lelystad Airport, Renkum.Nieuws
Gemeente, Milieu, Nieuws