De Kick-off van Renkum Verduurzaamt Samen

Foto: Geralt, pixabay

Houden de ontwikkelingen rondom het klimaat jou ook bezig? Denk je ook wel eens: wat zou ik kunnen doen en bijdragen? Ben je er ook van overtuigd dat de kracht van lokaal en samen alleen maar belangrijker wordt?

Doe dan mee en neem deel aan de klimaattafels van Renkum op donderdag 21 februari 2019.

Renkum Verduurzaamt Samen

Onder het motto “Renkum verduurzaamt samen” wil de gemeente Renkum graag samen aan de slag om Renkum klimaatneutraal te maken. Hiervoor ontwikkelen zij de komende jaren meerdere initiatieven, acties en ondersteunende faciliteiten om mét de samenleving stappen te zetten.

Het klimaat is volop onder de aandacht. Steeds vaker nemen burgers, bedrijven en organisaties acties om CO2-uitstoot terug te dringen en hun impact op het milieu te verkleinen. Het is tijd voor actie, zowel op landelijk niveau, maar zeker ook op lokaal niveau. Gemeente Renkum gelooft in de kracht van lokaal en samen.

Om dit lokaal klimaatakkoord te realiseren organiseert gemeente Renkum komende maanden de zogeheten klimaattafels. Iedereen die een bijdrage kan en wilt leveren aan “Renkum verduurzaamt samen” kan zitting nemen aan een van deze klimaattafels. In gesprek met elkaar worden thema’s vormgegeven en uitgewerkt tijdens het proces dat volgt.

Door aan verschillende onderwerpen aan de tafels te werken verbindt de gemeente inwoners, bedrijven, de gemeente, jongeren en andere organisaties met elkaar om zo een groeiend en lerend netwerk op te zetten. Daarnaast zijn de resultaten van deze klimaattafels, die tijdens de afrondende Klimaattop in voorjaar of zomer van 2019 worden gepresenteerd, voor de gemeente de basis voor het klimaatbeleid van de komende jaren.

Kick-off klimaattafels: donderdag 21 februari

Op donderdag 21 februari wordt de Kick-off van deze klimaattafels georganiseerd en daar nodigt de gemeente je graag voor uit. Tijdens deze avond stellen ze de onderwerpen van de klimaattafels vast en kun je als geïnteresseerde bij verschillende tafels een kijkje nemen. Natuurlijk bepaal je daarbij zelf aan welke tafel je uiteindelijk plaats gaat nemen, omdat het een thema moet zijn waar je hart sneller van gaat kloppen!

De kick-off vindt plaats bij MFC Doelum (Hogenkampseweg 45 in Renkum) en start om 17.30 uur met een inloop met koffie en thee. Vanaf 18.00 uur begint het officiële programma wat duurt tot 21.30 uur. In de loop van de avond wordt er ook een eenvoudige maaltijd aangeboden.

Wil je bij deze Kick-off aanwezig zijn op donderdag 21 februari aanstaande? Aanmelden doe je hier.

'
article
45198
De Kick-off van Renkum Verduurzaamt Samen
Houden de ontwikkelingen rondom het klimaat jou ook bezig? Denk je ook wel eens: wat
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/45198/de-kick-off-van-renkum-verduurzaamt-samen/
2019-02-04T09:03:04+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2019/01/04002258/Klimaat-geralt-pixabay.jpg
Duurzaam, Gemeente Renkum, Klimaatneutraal, Renkum Verduurzaamt Samen, Renkum.Nieuws
Gemeente, Milieu, Natuur