112

Gemeente Renkum pakt georganiseerde criminaliteit aan

Foto: geralt-pixabay

De gemeente Renkum start deze week in het kader van het regionale programma Samen Weerbaar met een intensiveringscampagne op ondermijning.

Het doel is inwoners, bedrijven en overheden weerbaarder te maken tegen allerlei vormen van georganiseerde criminaliteit. Samen met veiligheidspartners, zoals politie en het Openbaar Ministerie, kan de criminaliteit op deze manier beter aangepakt worden.

Georganiseerde criminaliteit is dichtbij

In iedere gemeente is sprake van georganiseerde criminaliteit, ook in onze gemeente. Drugsproductie en drugshandel, zorgfraude, witwassen, vastgoedfraude, mensenhandel en arbeidsuitbuiting spelen zich vlak onder onze ogen af.

Deze ondermijnende criminaliteit heeft gevolgen voor de veiligheid en leefbaarheid in de buurt. Zo is bij het telen van hennep het risico op brand groot. Bij zorgfraude worden de meest kwetsbare personen uit onze samenleving de dupe.

Hoe kunnen inwoners helpen?

De gemeente vraagt  inwoners en ondernemers om verdachte omstandigheden te melden. Daarnaast is het belangrijk dat mensen ‘nee’ zeggen als ze benaderd worden om mee te werken aan deze vormen van criminaliteit.

Burgemeester Agnes Schaap: “We hebben onze inwoners hard nodig bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad. Criminelen mogen geen vaste voet aan de grond krijgen in onze wijken en dorpen. Inwoners merken verdachte situaties vaak als eerste op. Het is dan belangrijk om niet weg te kijken, maar melding te doen bij politie of Meld Misdaad Anoniem.”

Lees ook: Gemeente Renkum past Wet Bibob toe: aanpak ondermijning

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0