Cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen van 8-12

Foto: sifusergej-pixabay

Het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum organiseert in samenwerking met Arends Sportcentrum een cursus Zelfverdediging & weerbaarheid.

Deze cursus bestaat uit acht lessen en is speciaal voor jongens en meiden van 8 t/m 12 jaar uit de gemeente Renkum. Tijdens de cursus leren jongeren om stevig in hun schoenen te staan en anderen te respecteren. De cursus start dinsdag 2 april om 16.00 uur bij Locomotion (Sportlaan 1, Oosterbeek).

De cursus

Het doel van de cursus is om op speelse wijze het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren te vergroten. Door een grotere weerbaarheid kunnen zij beter reageren op kwetsbare situaties en ongewenste situaties beter inschatten en voorkomen. Tijdens de lessen wordt er getraind op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en natuurlijk techniek.

Er wordt geleerd een aanval af te weren of te ontwijken en hoe vervolgens de aanvaller onder controle te houden of uit te schakelen. Ook leren de deelnemers hoe zij zichzelf kunnen bevrijden als zij worden vastgegrepen. Kortom: gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Meedoen?

Aanmelden voor deze cursus van acht lessen kan bij buurtsportcoach Hans Kap door een e-mail te sturen naar [email protected]. Vermeld in je e-mail naam, leeftijd, telefoonnummer en de school waar je kind(eren) op zit(ten).

Deelname aan de cursus kost € 15,-. Dit bedrag kan worden betaald voor aanvang van de eerste les. Voor kinderen met een Gelrepas is deelname gratis. Neem voor meer informatie contact op met Hans Kap (06) 51 63 94 30 of mail naar [email protected].

Nieuwsbrief Sport- en Beweegteam

Op de hoogte blijven van alle activiteiten, lokale sportevenementen of aankondigingen? Ga naar renkum.nl/nieuwsbriefsport en schrijf je in voor de nieuwsbrief van ons Sport- en Beweegteam. Deze nieuwsbrief verschijnt maximaal zes keer per jaar.

'
article
47030
Cursus zelfverdediging en weerbaarheid voor kinderen van 8-12
Het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum organiseert in samenwerking met Arends Sportcentrum een
https://renkum.nieuws.nl/gemeentenieuws/47030/cursus-zelfverdediging-en-weerbaarheid-voor-kinderen-van-8-12/
2019-03-30T09:55:46+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/09/29122218/Zelfverdediging-sifusergej-pixabay.jpg
Gemeente Renkum, kinderen 8 t/m 12, Renkum.Nieuws, Sport- en Beweegteam, weerbaarheid, zelfverdediging, Zelfverdediging en weerbaarheid
Gemeente, Sport