Subsidie voor bijdragen aan Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid

Foto: Renkum Nieuws

Voor het realiseren van projecten die bijdragen aan ‘Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid’, stelt Provincie Gelderland subsidie beschikbaar aan de Airborne regio en de regio Veluwe Remembers.

Dit programma is samengesteld door provincie Gelderland om de bevrijdingsstrijd van Nederland, die dit jaar 75 jaar geleden plaatsvond, te herdenken.

Indienen aanvraag 

In maart was er een 1e ronde om aanvragen in te dienen. Na toekenning van subsidies aan een aantal projecten constateerde de Stuurgroep Veluwe Remembers dat er nog budget beschikbaar is voor een 2e ronde. Aanvragen kunnen worden ingediend van maandag 17 juni tot en met zondag 30 juni 2019 middernacht via de website van de gemeente Arnhem die de subsidieaanvragen behandeld. De aanvragen moeten een link hebben met 1 van de 3 verhaallijnen die een belangrijke rol spelen in dit kroonjaar:

  • Market Garden (met daarbij de evacuatie)
  • De Joodse geschiedenis in de oorlog
  • De bevrijding door de Canadezen

De 2e ronde is ook bedoeld voor projecten die af zijn gevallen in de eerste ronde omdat ze niet voldeden aan bepaalde eisen, maar wel kansrijk zijn. Aanvragers kunnen hun aanvraag nu beter laten aansluiten op wat er wordt gevraagd en deze opnieuw indienen.

Meer informatie over het project is ook te vinden op veluweop1.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden