Cursus zelfverdediging en weerbaarheid met Sport- en Beweegteam

Foto: sifusergej-pixabay

Het Sport- en Beweegteam van de gemeente Renkum organiseert in samenwerking met Sjabbens Sport & Health een cursus Zelfverdediging & weerbaarheid.

Deze cursus bestaat uit acht lessen en is speciaal voor jongens en meiden van 8 t/m 12 jaar uit de gemeente Renkum. Tijdens de cursus leren jongeren om stevig in hun schoenen te staan en anderen te respecteren. De cursus start woensdag 23 oktober om 17.00 uur bij Sjabbens (Bramstreeflandweg 59, Renkum).

De cursus

Het doel van de cursus is om op speelse wijze het zelfvertrouwen en de weerbaarheid van de jongeren te vergroten. Door een grotere weerbaarheid kunnen zij beter reageren op kwetsbare situaties en ongewenste situaties beter inschatten en voorkomen. Tijdens de lessen wordt er getraind op conditie, (reactie)snelheid, balans, kracht, coördinatie en natuurlijk techniek.

Deelnemers leren een aanval af te weren of te ontwijken en hoe zij vervolgens de aanvaller onder controle houden of uitschakelen. Ook leren zij hoe zij zichzelf kunnen bevrijden als zij worden vastgegrepen. Kortom gezond, leuk en vergroot het zelfvertrouwen.

Meedoen?

Aanmelden voor deze cursus van acht lessen kan bij buurtsportcoach Hans Kap door een mail te sturen naar [email protected] Vermeld in uw e-mail naam, leeftijd, telefoonnummer en de school waar uw kind(eren) op zit(ten). Deelname aan de cursus kost € 15,-.

Dit bedrag kan worden betaald voor aanvang van de eerste les. Voor kinderen met een Gelrepas is deelname gratis. Neem voor meer informatie contact op met Hans Kap (06) 51 63 94 30 of mail naar [email protected]..

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden