112

‘Wat kan een inwoner zelf doen aan zijn of haar eigen veiligheid’

Foto: Week van de Veiligheid

Van 7 tot en met 13 oktober is de Week van de Veiligheid. In deze week staat veiligheid in onze gemeente centraal.

De gemeente Renkum organiseert diverse activiteiten op het gebied van veiligheid met de insteek ‘Wat kan een inwoner zelf doen aan zijn of haar eigen veiligheid’. Traditiegetrouw is dit in de maand oktober vanwege de komst van de donkere dagen en de verhoogde kans op woninginbraken en diverse andere vormen van criminaliteit.

BuurtTent

Tijdens de Week van de Veiligheid staat de BuurTent op verschillende plekken. Aanwezig zijn politie, brandweer (VGGM), gemeente en Renkum voor Elkaar (buurtbemiddeling). Zij gaan graag met je in gesprek over veiligheid.

  • Dinsdag 8 oktober Winkelcentrum in Doorwerth,
  • Donderdag 10 oktober Weekmarkt in Oosterbeek
  • Vrijdag 11 oktober Spar in Heelsum

Graveeractie fiets en preventie fietsdiefstal

Op woensdag 9 oktober kun je van 10.00 tot 15.00 uur gratis je fiets laten graveren bij de Plus in Renkum. Door je fiets te laten graveren, vergroot je de kans dat je de fiets weer terugkrijgt na diefstal. Ook informeren ze je hoe je diefstal kunt voorkomen en ze delen ook nog eens gratis fietslampjes en smartphonehouders voor op de fiets uit!

Let op! Neem je legitimatiebewijs mee voor het graveren! Helaas kunnen ze aluminium fietsen niet graveren omdat de kans op schade aan de fiets groot is.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0