Het duurzame Dorrestijnplantsoen in Heelsum

Foto: Renkum Nieuws

Begin 2019 zijn 31 nul-op-de-meterwoningen aan het Dorrestijnplantsoen in Heelsum opgeleverd.

Vorige week stonden woningcorporatie Vivare en gemeente Renkum samen met bewoners stil bij dit bijzondere gasloze project tijdens een samenzijn bij het Dorrestijnplantsoen.

Eerste bouwplannen

In oktober 2016 tekenden gemeente Renkum en woningcorporatie Vivare een intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van deze woningen. Nog voordat het een wettelijke verplichting werd om woningen van het gas af te krijgen, is toen gezamenlijk besloten deze woningen gasloos te maken. De afstemming met omwonenden en belanghebbenden stond daarbij hoog in het vaandel.

Energiebesparende maatregelen

Bij de bouw van de woningen zijn allerlei energiebesparende maatregelen getroffen. Hierdoor blijft de energierekening voor de bewoner zo laag mogelijk. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee van de huurder maar ook voor de duurzaamheid in het algemeen. Zo zijn de woningen bijvoorbeeld goed geïsoleerd en voorzien van een warmte terugwininstallatie die de woning voorziet van luchtverwarming en ventilatie. Ook zijn de daken voorzien van zonnepanelen.

Bekijk de video voor ervaringen van de bewoners wat het is om in een gasloze woning te wonen. Eén van de bewoners zegt: “Het voordeel van een nul-op-de-meterwoning is dat het huis is voorzien van een luchtfiltersysteem waardoor ik nooit ramen hoef open te zetten. Daardoor heb ik geen last van mijn pollenallergie.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden