Je mening geven over de APV van de gemeente Renkum

Foto: bigfoot-pixabay

Het online inwonerspanel ‘Renkum Spreekt’ gaat deze keer over regels met betrekking tot openbare orde en veiligheid. Iedere gemeente heeft regels rondom openbare orde en veiligheid.

Deze regels staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) en zijn bedoeld om de Openbare ruimte netjes, heel en veilig te houden en om met respect voor elkaar samen te leven. Dan gaat het bijvoorbeeld om het aanlijnen van honden en vergunningen bij evenementen.

Duidelijkere regels

De gemeente wil in 2020 de APV aanpassen. Dat doen ze om de regels duidelijker te maken. Daarom willen ze graag weten hoe jij als inwoner over de APV denkt. Welke regels moeten er wat jou betreft in en welke niet? Misschien vind je dat bepaalde zaken die nu in de APV staan beter door inwoners zelf kunnen worden geregeld.

Of misschien vind je dat wij als gemeente juist nieuwe regels moet maken. De gemeenteraad beslist uiteindelijk, mede op basis van jouw antwoorden, wat in de APV komt te staan.

Hoe kun je meedoen?

Ben je al lid van ons inwonerspanel? Dan ontvang je een link naar het onderzoek. Wil je lid worden van het online inwonerspanel ‘Renkum Spreekt’? Schrijf je dan in via de website renkumspreekt.nl. Als panellid ontvang je 4 tot 5 keer per jaar een vragenlijst over allerlei onderwerpen die spelen in de gemeente Renkum.

Daarnaast word je misschien benaderd over (actuele) onderwerpen die specifiek op jou van toepassing zijn. Je hebt als lid dus direct invloed op de kwaliteit van je leefomgeving, de gemeentelijke dienstverlening, beleid en projecten.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden