Eindelijk: glasvezel in de hele gemeente in aantocht

Foto: Visor69-pixabay

Gemeente Renkum wil dat elke inwoner de mogelijkheid moet hebben om aangesloten te worden op een snelle en toekomstbestendige breedbandverbinding.

Op 29 september 2020 heeft het college van burgemeester en wethouder daarom besloten om een samenwerkingsovereenkomst te tekenen met DELTA Fiber voor de aanleg van glasvezel in de kernen Heelsum, Wolfheze, Heveadorp, Doorwerth en Renkum.

Glasvezelnetwerk Oosterbeek

In 2016 is in de kern Oosterbeek een glasvezelnetwerk aangelegd en in 2019/2020 zijn de buitengebieden van de gemeenten verglaasd. In 2021 krijgen ook de inwoners van de overige kernen ( Doorwerth, Heelsum, Heveadorp, Renkum en Wolfheze) de mogelijkheid om over te stappen op een glasvezelverbinding.

Abonnement DELTA Fiber zal in het najaar van 2020 starten met een vraagbundelingscampagne in Renkum/Heelsum en begin 2021 in Doorwerth/Heveadorp/Wolfheze. Tijdens deze vraagbundeling kunnen inwoners zich aanmelden voor glasvezel door een abonnement af te sluiten bij een van de telecomaanbieders die gebruik maken van het netwerk van DELTA fiber. Inwoners betalen geen aansluitkosten, uitsluitend de abonnementskosten van de telecomaanbieder. Bij voldoende aanmeldingen zal DELTA fiber in 2021 overgaan tot de aanleg van glasvezel in de kernen.

Wethouder Verstand Wethouder Verstand: “Ik ben blij dat we de overige kernen nu ook kunnen voorzien van snel internet. Juist in deze tijd met thuiswerken, zorg en onderwijs op afstand is gebleken hoe belangrijk een goede internetverbinding is.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden