Marith, Remi en Valerie krijgen de eerste Renkumse jeugdlintjes

Marith, Remi en Valerie
Foto: Gemeente Renkum

Vandaag, op de Internationale Dag van de Rechten van het Kind, zijn in de gemeente Renkum voor het eerst jeugdlintjes uitgereikt.

Drie jonge inwoners ontvingen de primeur uit handen van kinderburgemeester Julot Hulsebos en burgemeester Agnes Schaap. Ze brachten aan alle drie vandaag een coronaproof verrassingsbezoek om het lintje persoonlijk te overhandigen. Andere leden van de kinderlintjes-beoordelingscommissie waren ‘aanwezig’ met een videoboodschap.

Burgemeester Agnes Schaap is trots op de drie jonge helden. “Het is zo geweldig om te zien dat jonge mensen zoveel hart voor anderen en de wereld hebben. Hartverwarmend om te zien en te horen wat zij betekenen. Allemaal hebben ze de lintjes dik en dik verdiend!”

Kinder- en jongerenlintjes

De lintjes zijn een initiatief van de eerste kinderburgemeester van Renkum, Remi Bakker. Vergelijkbaar met de normale lintjes die in april uitgereikt worden, zijn kinder- en jongerenlintjes bedoeld voor kinderen en jongeren die zich bijzonder hebben ingezet. Bijvoorbeeld voor een goed doel, bij een vereniging of op een ander gebied.

Met hun inzet zijn ze een voorbeeld voor anderen. Zij verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Dit jaar ontvingen Marith Visser, Valerie van Aalst en Remi Bakker een lintje.

jeugdlintjesMarith Visser (10 jaar), Renkum

Marith staat altijd klaar voor een ander. Ze helpt haar oma bijvoorbeeld graag mee in het Huis van Renkum, door koffie rond te brengen of een praatje met ouderen te maken. In het voorjaar, tijdens de eerste coronagolf, maakte ze mooie narcissen voor eenzame ouderen in de omgeving.

En bovendien zorgt ze heel goed voor haar autistische zusje, die veel zorg nodig heeft. “Voor haar zusje doet ze alles,” schrijven de ouders van Marith. “Ze cijfert zichzelf altijd weg. Ze hoopt dat het dan met iemand anders goed gaat,” voegt haar oma toe.

jeugdlintjesValerie van Aalst (7 jaar), Wolfheze

Valerie zag tijdens het wandelen veel afval in de berm liggen. “Dat kan echt niet! Waarom gooien mensen dat hier neer?” Ze wilde een prikstok en een zak om het op te ruimen. Haar moeder regelde dat voor haar, met hulp van de gemeente.

Valerie ging op pad en verzamelde op één avond een hele zak vol (!) zwerfafval op de Heelsumseweg en een deel van de Wolfhezerweg. Daarmee is ze al zo jong een voorbeeld voor iedereen, jong en oud.

jeugdlintjesRemi Bakker (12 jaar), Renkum

Remi was de eerste kinderburgemeester van de gemeente Renkum. In zijn periode heeft hij het fantastisch gedaan, vindt ook zijn opvolgster Julot Hulsebos. Hij was een een goede vertegenwoordiger van alle kinderen in de gemeente Renkum.

Mede dankzij hem worden deze lintjes nu uitgereikt. Daarom is een lintje voor hem ook op zijn plek.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden