112

Het Raadhuisplein in Oosterbeek wordt Veiligheidsplein

Foto: Renkum Nieuws

In de middag van 11 oktober, van 13.00 tot 16.00 uur, organiseert de gemeente Renkum het Veiligheidsplein op het Raadhuisplein in Oosterbeek. Het is de aftrap van de Week van de Veiligheid, die in heel Nederland van 11 tot en met 17 oktober duurt.

Op het Veiligheidsplein staan allerlei partners van de gemeente op het gebied van veiligheid en gezondheid. Zij gaan met inwoners in gesprek om kennis en alertheid te vergroten en risico’s te verkleinen.

Veiligheid én gezondheid

Zo zijn de politie en brandweer aanwezig om tips te geven en vragen te beantwoorden, net als Ambulancezorg, stichting Renkum Hart Veilig en de EHBO-vereniging Oosterbeek. Veel aspecten van veiligheid en gezondheid komen op het plein aan bod, zoals reanimatiecursussen, brandveiligheid en ondermijning. Op het Veiligheidsplein kunnen inwoners terecht met al hun vragen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Week van de Veiligheid

Agnes Schaap, als burgemeester verantwoordelijk voor de veiligheid, is blij dat er aandacht voor het thema is. “Nu het weer eerder en langer donker is en we na een lange tijd van sociale beperkingen weer meer van huis zijn, is het goed om hierbij stil te staan.” Renkum wil bovenal een veilige gemeente zijn voor inwoners en ondernemers. “Want veiligheid is misschien wel de belangrijkste voorwaarde om een fijn leven te kunnen leiden,” aldus de burgemeester.

Naast het Veiligheidsplein zijn er nog meer activiteiten in de gemeente Renkum rond dit thema. Zo geeft de politie voorlichting aan kinderen in de bibliotheken in Oosterbeek en Renkum op 13 en 15 oktober. Later, op 20 oktober, gaan politie en jongerenwerkers langs bij de tweedejaarsleerlingen van het Dorenweerd College om te praten over criminaliteit en de gevaren.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].