VluchtelingenWerk Renkum zoekt begeleiders voor vluchtelingen

Foto: kalhh, pixabay

VluchtelingenWerk in Renkum zoekt maatschappelijk en juridisch begeleiders om vluchtelingen die in Renkum, Heelsum, Doorwerth en Oosterbeek wonen, op weg te helpen.

Stel je voor dat je in een vreemd land terecht komt, waar je de taal niet spreekt en de weg niet kent. Wat zou het dan fijn zijn als iemand je wegwijs maakt in die nieuwe wereld, zodat je nieuwe plek snel als thuis voelt. Daarom zoekt VluchtelingenWerk in Renkum maatschappelijk en juridisch begeleiders om hen op weg te helpen.

Maatschappelijk begeleider

Een van de vluchtelingen verzuchtte: “De mensen zijn aardig, het dorp is mooi, maar het systeem in Nederland is echt ingewikkeld.” Als maatschappelijk begeleider legt u het Nederlandse systeem uit en helpt u bij het regelen van allerlei praktische zaken. Denk aan het doornemen van de post, het helpen afsluiten van een zorgverzekering, het zoeken van een huisarts en het leren kennen van de buurt. Het geeft begeleiders voldoening als ze bij kunnen dragen aan de opbouw van een nieuwe toekomst in Renkum. Tijdsbesteding: 2 dagdelen per week.

Juridisch begeleider

Als juridisch begeleider houdt u zich vooral bezig met de aanvragen voor gezinshereniging en het verlengen van vergunningen en naturalisatie. U heeft contact met de IND en pluist zaken uit. Tijdsbesteding 1 à 2 dagdelen per week.

Wat biedt VluchtelingenWerk?

Je werkt in een gemotiveerd en gezellig team, krijgt begeleiding van een beroepskracht en een onkostenvergoeding. Ook krijg je een inwerkprogramma.

Kijk voor meer informatie over deze vacatures op de website vluchtelingenwerk.nl/oostnederland/vacatures/renkum of neem contact op via e-mail [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Cookieinstellingen