Koninklijke Onderscheiding Gerard Dielessen, scheidend directeur NOC*NSF

Foto: Gemeente Renkum

Maandagavond 15 november heeft de heer Gerard Dielessen een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Agnes Schaap.

De uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje Nassau, heeft plaatsgevonden op hotel en congrescentrum Papendal.

Centrum Veilige Sport

De heer Dielessen heeft een voortrekkersrol gehad in het aanpakken van misstanden binnen de sport, in zijn functie als algemeen directeur van NOC*NSF. Dankzij zijn initiatief tot onderzoek naar de integriteit van de sport is er nu het Centrum Veilige Sport. Een belangrijk centrum om misstanden binnen de sport te kunnen signaleren en aan te pakken.

Algemeen directeur NOC*NSF

De heer Dielessen heeft afscheid genomen als algemeen directeur NOC*NSF. Gerard is een man die zich inzet voor verandering, gericht op de toekomst. Een toekomst die hij met name voor andere beter wilde maken. Collega’s, medewerkers en hele organisaties heeft hij mee laten bewegen in zijn passie voor verbetering.

De daadkracht die hij in zijn professionele carrière heeft laten zien geldt ook voor zijn inzet als vrijwilliger. Niet weglopen voor verantwoordelijkheid maar aanpakken en ook hier wederom het inzetten voor andere en het verbeteren van de samenleving.

Carrière

De heer Dielessen begon zijn carrière in 1976 bij het Utrechts Nieuwsblad, om daarna bij de publieke omroep te gaan werken; het NOS Journaal, Nova en Studio Sport. Van 2010 tot en met vandaag was hij algemeen directeur NOC*NSF. Sinds 2008 is hij lid van de Club van 28, de brede maatschappelijke denktank van het Olympisch Plan 2028.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen