Acht scholen krijgen stoeptegel ‘Rookvrije Generatie’ uitgereikt

Foto: Berry de Reus

Roken is dodelijk, dat is bekend. Ook meeroken is erg schadelijk voor de gezondheid. Maar nog te vaak spelen kinderen niet in een rookvrije omgeving, ook op en rond scholen in de gemeente Renkum.

Daar wil de gemeente graag verandering in aanbrengen. Met dank aan de GGD Gelderland-Midden heeft de gemeente aan alle scholen een gratis ‘Rookvrije Generatie’-stoeptegel aangeboden. Acht scholen hebben daar gebruik van gemaakt en leggen binnenkort deze tegel op hun schoolpleinen.

Dorenweerd College

rookvrije
Rector Jeroen Beekmans plaatst de tegel meteen op zijn plek

Eén van de scholen die dit anti-roken-statement een mooie plaats geeft, is het Dorenweerd College in Doorwerth, de enige middelbare school in de gemeente Renkum. Rector Jeroen Beekmans is blij met de tegel. “Wij vinden het belangrijk om een rookvrij leven te stimuleren,” zegt hij. “In de eerste plaats voor onze leerlingen, maar ook zeker voor onze medewerkers. Zij hebben immers een voorbeeldrol!”

Op en rond het Dorenweerd College wordt al langer helemaal niet meer gerookt. “Klopt, op ons hele terrein wordt niet gerookt. Maar elke extra kans om dat zichtbaar te maken, grijpen we aan. Daarom leggen we graag deze tegel.”

Gezondheid op de agenda

De gemeente Renkum zet zich op meer fronten in voor een gezonde jeugd. Wethouders Leonie Rolink (Zorg & Welzijn) en Marinka Mulder (Onderwijs, Sport, Jeugd en Jeugdzorg) zijn daar ook duidelijk over.

“Een gezonde levensstijl is zo belangrijk, zeker voor kinderen en jongeren,” aldus Mulder. “De effecten daarvan werken op zoveel vlakken door! We zien echt dat mensen die zich gezond voelen en lekker in hun vel zitten, over het algemeen weerbaarder zijn,” vult wethouder Rolink aan.

“Dat is dan ook de reden dat we met ingang van 2022 een JOGG-gemeente zijn, dat staat voor Jongeren op Gezond Gewicht,” legt Mulder uit. “Daar gaan we dit jaar nog meer mee doen, samen met onze partners.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen