Koninklijke Onderscheiding voor Hans Salemink

Foto: Gemeente Renkum

Oosterbeek – Afgelopen zaterdag ontving Hans Salemink (54) een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Agnes Schaap.

De onderscheiding vond passend plaats in Theaterwerkplaats Kazou in Oosterbeek, een leer- en werkplaats voor mensen met autisme en passie voor theater. Salemink heeft de theaterwerkplaats zelf opgericht.

SaleminkMensen boven hun beperkingen

Sinds 1990 is Hans Salemink werkzaam als activiteitenbegeleider voor de Parnassiagroep en het Dr. Leo Kannerhuis. Bij die laatste organisatie heeft hij op meerdere afdelingen gewerkt. Ook is hij artistiek manager van de Stichting Theaterwerkplaats Kazou.

Salemink gelooft in de talenten en mogelijkheden van mensen met autisme. Daarom is ‘zijn’ Kazou in dertig jaar tijd uitgegroeid tot een plek waar jongeren met autisme zich echt thuis voelen, een plek waar de mens boven de beperking staat. Steeds meer jongeren sluiten zich aan bij de Kazou familie.

Zwemmen

Ook op zwemgebied heeft Salemink zich verdienstelijk gemaakt. Tussen 1985 en 2006 was hij activiteitenbegeleider bij de Renkumse zwem- en poloclub RZC en was hij langere tijd actief als hoofdtrainer. Van 2002 en 2009 was hij bondscoach bij NOC*NSF voor het de paralympische zwemmers van TeamNL, in voorbereiding op de zomerspelen van Peking in 2008.

Lespakket

Als medebedenker en -ontwerper stond Salemink ook aan de wieg van een interactief lespakket voor basisschoolleerlingen in de onder- én bovenbouw, met als doel kinderen kennis te laten maken met ballet en muziek. Sinds 2003 was Salemink betrokken bij de sinterklaasvieringen op de Don Boscoschool, wat nu De Keijenberg in Renkum is. De laatste jaren zorgde hij voor vrijwilligers uit de theaterwerkplaats Kazou die als Pieten optraden, wat het sinterklaasfeest op De Keijenberg extra inhoud gaf.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen