Een renovatie van de Mariakerk in Renkum komt steeds dichterbij

Foto: Stichting Maria van Renkum

Renkum – De Onze Lieve Vrouw Ten Hemelopneming, zoals de Mariakerk officieel heet, won de publieksprijs bij de verkiezing van de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland.

1000 euro zag de Stichting Maria van Renkum op hun rekening bijgeschreven worden en daar kochten zij 33 stoelen voor het kerkkoor voor.

Renovatie

De grootste wens van de stichting is de kerk renoveren en dat komt steeds dichterbij. Er is nog 50.000 van de gewenste 300.000 euro nodig. De rest van de gelden zijn inmiddels binnengehaald waarop de gewenste renovatie in 2021 steeds dichterbij komt.

Het winnen van de publieksprijs voor de Meest Gastvrije Kerk van Oost-Nederland was een mooie opsteker voor de onvermoeibare stichting om de Mariakerk niet alleen op de kaart te zetten maar ook te behouden.

1928: Als Maria van Renkum terug wil naar Renkum, dan komt ze terug.

2020: Als Maria van Renkum in Renkum wil blijven, dan blijft ze in Renkum

(zie ook: Maria van Renkum weer in volle glorie

Maar ze zijn er dus nog niet helemaal, men hoopt de resterende 50.000 euro via schenkingen, of desnoods, leningen bij elkaar te krijgen. De Stichting Maria van Renkum heeft als rekeningnummer NL53 INGB 0009 0098 81 en hoopt met jouw steun de kerk te kunnen behouden.

Gastvrije kerk

“Kerken zijn visitekaartjes en centrale ontmoetingsplaatsen in wijken, dorpen en steden. Dat mogen ze best uitstralen”, vertelde Wim den Braber van Welkom in de Kerk, de stichting die de verkiezing organiseert. “Als er meer te doen is op deze centrale plekken, verhoogt dit de levendigheid en dynamiek. Gastvrije kerken kunnen met hun religieuze en culturele schatten uit het verleden een impuls geven aan het toerisme.”

Zie de mooie video die Welkom in de Kerk maakte van de Mariakerk.

Cookieinstellingen