Thee met Thema: Pelgrimstocht, May the road rise to meet you

Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – Een pelgrimstocht maken: dat is een oude, wereldwijde traditie. Al eeuwenlang gaan mensen op bedevaart naar Jeruzalem of Rome, naar Mekka of Santiago de Compostella.

Wat beweegt mensen in onze tijd om, korter of langer, het leven van alledag achter zich te laten, en zo op pad te gaan?

Pelgrimstocht

Taco Bos, geestelijk verzorger bij Pro Persona en als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze, neemt ons mee op zijn pelgrimstocht van najaar 2020.  Oorspronkelijk was hij van plan om in Engeland in het voetspoor van de Keltische heilige St Cuthbert te gaan lopen. Wegens corona moest hij zijn plan wijzigen en liep toen een Jakobsweg door Duitsland.

Taco zal vertellen over zijn tocht en inspiratiebronnen, en over pelgrimage als lijfelijke en zintuigelijke ervaring, als kans voor verrassende ontmoetingen en intense natuurbeleving, als markering van een nieuwe levensfase en als vorm van gebed, meditatie en engagement. Aan de hand van verhaal en beeld gaat hij graag met ons in gesprek.

  • Tijd: 16.00 u (inloop vanaf 15.30 u) tot 17.30 u
  • Plaats: Oude Kerk, Benedendorpsweg 134, Oosterbeek
  • Kosten: vrijwillige bijdrage na afloop, contant of per bank

Aanmelden via [email protected] Je krijgt bericht wanneer het maximaal aantal bezoekers is bereikt.

N.B.: Voor de toegang is de Coronacheck (QR-code) verplicht!

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen