Elke dag welkom in de Bernulphuskerk om een kaarsje te branden

Foto: PKN

Oosterbeek – De landelijke Raad van Kerken heeft opgeroepen tot het luiden van de kerkklokken op woensdagmiddag 2 maart van 17.15 tot 17.30 uur. Heb je ze ook gehoord?

Het luiden van de klokken was een oproep tot deelname aan een gezamenlijk gebed dat rechtstreeks werd uitgezonden door KRO-NCRV op NPO2.

Geschokt

De Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze is geschokt en ze willen niet machteloos toekijken. Zondagmorgen 27 februari las de voorzitter van de Raad van Kerken, Jan Willem Heinen, de volgende boodschap:

“Als plaatselijke Raad van Kerken voegen we ons bij de vele stemmen wereldwijd die de Russische aanval op Oekraïne ten scherpste veroordelen. Wij roepen onze plaatselijke parochie en gemeentes op gezamenlijk en individueel te bidden voor de bevolking van Oekraïne.” De diaconie roept om om het werk van Kerk in Actie en De samenwerkende hulporganisatie in Oekraïne nu financieel extra te steunen.

Je kunt je gift rechtstreeks overmaken naar NL87 INGB 0004 9753 30 Diaconie Protestantse Gemeente Oosterbeek-Wolfheze o.v.v. Noodhulp Oekraïne.

Kaarsje aansteken

In de Bernulphuskerk in Oosterbeek ben je elke dag van 09.30 tot 17.00 uur welkom om een kaars aan te steken en een gedachte of gebed op te schrijven in het daarvoor bestemde boek. Ook word je uitgenodigd mee te doen aan het wekelijkse Coventry-gebed voor vrede, elke vrijdag van 12.00 – 12.20 uur in de Remonstrantse Kerk.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen