Moppereend centraal Nationale Voorleesdagen in de Bibliotheek

Foto: Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari staat het Prentenboek van het Jaar “Moppereend” centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen.

In de bibliotheken Oosterbeek, Doorwerth en Renkum kunnen peuters en hun ouders deelnemen aan een voorleesfeestje waar dit boek wordt voorgelezen.

Voorleesfeestje

Op 22 januari starten we de Nationale Voorleesdagen met een Voorleesfeestje in de Bibliotheek Dieren. Wethouder Dorus Klomberg leest voor uit het Prentenboek van het jaar. In de Bibliotheek Oosterbeek leest wethouder Marinka Mulder het boek voor op woensdag 29 januari.

Iedereen die mee wil doen is welkom. Deelname is gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk en kan tot 20 januari via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

De Voorleesfeestjes van de bibliotheek:

  • de Bibliotheek Renkum: maandag 27 januari
  • Dorpshuis de Poort van Doorwerth: dinsdag 28 januari
  • de Bibliotheek Oosterbeek: woensdag 29 januari

De voorleesfeestjes beginnen om 9.30 uur en zijn rond 10.15 uur afgelopen. Om 10.30 start er een nieuwe ronde, die duurt tot 11.15 uur. Je kunt bij je aanmelding op de website kiezen voor het tijdstip van je voorkeur.

De Nationale Voorleesdagen

Voorlezen is een feest voor kleine kinderen. Het prikkelt hun fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan jonge kinderen te bevorderen.

Prentenboek van het jaar 2020 – ‘Moppereend’

De jury van De Nationale Voorleesdagen verkoos ‘Moppereend’ tot Prentenboek van het jaar 2020. In het prentenboek is Eend mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij.

Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen.

En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt….

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden