Verkiezing nieuwe Dorpsdichter gemeente Renkum

Bianca Hendriks
Bianca Hendriks
Foto: Marina Popova

Onze dorpsdichter Bianca Hendriks gaat per ingang van het nieuwe jaar haar pen overdragen aan een nieuwe dorpsdichter.

Vanaf augustus is er een aanmeld periode geweest om als dorpsdichter te ”solliciteren” naar een benoeming van 2018-2020.

Renkums gedicht

Een belangrijke wisseling van de wacht voor alle Renkumers! En natuurlijk ver daarbuiten. Alle potentiële dorpsdichters komen op 21 november hun opwachting maken in de Kreek om hun speciaal voor Renkum geschreven gedichten voor te lezen.

Een deskundige jury o.l.v. Klaas Touwen zal het eindoordeel vellen en op 19 december nemen we dan afscheid van Bianca Hendriks en verwelkomen we de nieuwe dorpsdichter die dan leest uit zijn of haar oeuvre.

Leerzaam tintje

Om deze avond van een leerzaam tintje te voorzien hebben we de dorps- en stadsdichters uit de omgeving gevraagd bij te dragen aan deze avond.

De dorpsdichter van Brummen, Laurens Hoevenaren leest gedichten voor die hij als dorpsdichter geschreven heeft en laat ons ook  genieten van zijn juist verschenen dichtbundel ”Hoe ver is veilig hiervandaan?”

Ook Harry Oonk uit Ede (is dat een stadsdichter of een dorpsdichter?) is van de partij. Hij is van oorsprong werktuigbouwkundige en via allerlei docentschappen bij zijn pensioen aangekomen. Hij publiceerde in 2012 de dichtbundel ”Gediggies”.

Met de stadsdichters van Wageningen en Arnhem zijn nog gesprekken op dit moment.

Jazz Parallels

De muzikale ondersteuning deze avond is van de baanbrekende jazzformatie ”Jazz Parallels”. De naam Jazz Parallels staat voor de muziek die ze maken: Jazz, niet wat je speelt maar hoe je het speelt. Jazz waarmee ze parallellen trekken met muziek in de breedste zin van het woord.

Pop, free jazz, lounge fusion, new age het maakt niet uit, de Jazz Parallels hebben altijd behoefte om nieuwe muziek te creëren waarbij de beleving centraal staat. De Parallels hebben twee jaar geleden opgetreden als hoofdact op het Festival Het Park Vertelt.

Poëziecafé “Het Park Binnen” op dinsdag 21 november 2017

Locatie: Cultureel Centrum De Kreek, Weverstraat 24, Oosterbeek

Aanvang 20:00 uur: einde 22:15 uur, Entree: 3 euro

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen