Benoeming dorpsdichter seizoen 2018-2020 in De Kreek

Foto: Lieke & Sander

Dinsdag 19 december is het zo ver. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Klaas Touwen gaat over tot de benoeming van de dorpsdichter van de gemeente Renkum.

Lieke van Rooijen uit Oosterbeek of Sander Essers uit Renkum wordt de nieuwe dorpsdichter.

Bijzonder

Wat de kandidaten bijzonder maakt: beiden uiten zich poëtisch met behulp van muziek, Lieke met de piano en Sander met gitaar.

Het wordt weer een bijzondere avond, zeker na de voorronden in november en iedereen uit de gemeente Renkum en ver daarbuiten is uitgenodigd om aanwezig te zijn in de Kreek.

Burgemeester Schaap is aanwezig om nieuwe dorpsdichter te verwelkomen en de vertrekkende dorpsdichter te bedanken.

Afscheid

Deze avond staat ook in het teken van het afscheid van dorpsdichter Bianca Hendriks die na twee jaar van haar functie ontheven wordt. De nieuwe dorpsdichter wordt benoemd van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019.

Bianca zal haar mooiste (dorps)gedichten voordragen op deze avond. Ook de allereerste dorpsdichter van Renkum Patty Scholten (Patty Klein is haar pseudoniem) geeft acte de présence met haar gedichten.

Verhalenverteller Hans Platenkamp improviseert ter plekke op wat zich voordoet in Renkum, in het kader van onze korte verhalen traditie.. Uiteindelijk is dit een ‘officiële’ gemeentelijke functie, die in vele zichzelf respecterende gemeenten vervuld wordt.

En er is muziek, natuurlijk.

Iedereen die graag met een gedicht of kort verhaal afscheid wil nemen van Bianca of de nieuwe dorpsdichter wil verwelkomen in poëtische taal is van harte welkom en kan zich melden tot het begin van de avond (tot 20.00 uur).

Zie website hetparkvertelt voor de twee kandidaten, ook om te stemmen!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen