Poëziecafé Het Park Binnen: Poeziëpuntgl.

Foto: De Kreek

Dit poëziecafé is lichtelijk sentimenteel van aard. Er zijn een viertal leden van de voormalige redactie en oud medewerkers van het tijdschrift Poeziëpuntgl. uitgenodigd.

Poëziepuntgl.

Reden om dit tijdschrift en deze medewerkers even in het zonnetje te zetten is gelegen in het feit dat Poëziepuntgl. in december j.l. opgeheven is.

Niet vanwege een opdrogende stroom aan gedichten maar vanwege een krimpend aantal abonnees. Mooi nog even een aantal vaste medewerkers van hoog niveau in het echt mogen ontmoeten!

Jan Vijn 

Komt uit Doesburg is tevens de stadsdichter van Doesburg sinds 2014. In zijn dichtbundel “Wat er nog toe doet” verkent hij ervaringen en emoties die hij ervaart buiten in de natuur.

Hij was redacteur van Poëziepuntgl.

Anna Wiersma 

Was stadsdichter van Zutphen van 2015-2017, studeerde cultuurwetenschappen en kijkt in haar gedichten beschouwend en een beetje op afstand naar de werkelijkheid om ons heen en reageert daar vanuit haar zintuigen op.

Ze schrijft ”haar poëzie niet voor de bureaula”, is een geharnaste uitspraak van haar.

Louise Broekhuysen 

Komt uit Zutphen heeft een theaterachtergrond, was redactielid van Poëziepuntgl. en was ooit op nationaal niveau betrokken bij de poëzie die bij de herdenking van de 2e wereldoorlog voorgedragen werd op 4 mei.

Haar gedicht Namen is opgenomen in de bundel Verleden tijd van vrede. In haar gedichten reageert zij op gebeurtenissen om haar heen en spelen de thema’s afscheid en sterven een hoofdrol.

Niek Hietbrink 

Komt uit Zutphen is docent aan de School voor Journalistiek in Zwolle en was van 2012 tot 2014 Windesheim-dichter. Hij is lid van het Zutphense dichterscollectief Kopwit.

De muziek is in handen van de professionele pianiste Mariette Hehakaya, die ook samen met Niek Hietbrink optreedt.

Kortom, een boeiende avond!

Tot 20.00 uur kunnen kandidaten zich melden bij Jeroen Hendriksen voor het open podium of eerder via 026-4432471 of 06-20399366 Mail: [email protected] of [email protected]

article
30358
Poëziecafé Het Park Binnen: Poeziëpuntgl.
Dit poëziecafé is lichtelijk sentimenteel van aard. Er zijn een viertal leden van de voormalige
https://renkum.nieuws.nl/kunstcultuur/30358/poeziecafe-het-park-binnen-poezie%cc%88puntgl/
2018-01-10T23:12:23+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2016/04/13132746/PoezieSite1.jpg
De Kreek, Oosterbeek, Poëziecafé Het Park Binnen, Poëziepuntgl, Renkum Nieuws
Kunst&Cultuur