Literair café met Bas Steman in Concertzaal te Oosterbeek

Foto: Bas Steman

Bas Steman vertelt over zijn nieuwste roman “Morgan, een liefde” Een autobiografische roman over een verbijsterende ervaring. Een spannende zoektocht gedreven door een liefde die over de dood heen een weg probeert te vinden.

“Morgan, een liefde”gaat over een soldaat in Wales begin jaren veertig en een schrijver in Nederland ver na de oorlog.

Bas StemanParachutesprong

Op onverklaarbare wijze blijken hun levens met elkaar verwikkeld te zijn. Tijdens een parachutesprong krijgt de schrijver een paniekaanval.

Zijn vriendin spoort hem aan de oorzaak van zijn angst te onderzoeken: waarom krijgt hij soms beelden door, herinneringen die niet van hem kunnen zijn?

De zoektocht voert hem naar Wales, naar een oude vrouw die nog altijd naar haar grote liefde verlangt. Daar wordt duidelijk wat hij eigenlijk altijd al wist.

Ridder van Gelre

Bas Steman (1971) is schrijver en programmamaker. Wilde ooit wielrenner worden. Schreef o.m. de ‘belevingsbiografie’ Naakt in de orkaan over Ramses Shaffy en Tinus! Tinus! over Leontien van Moorsel. Fietste zelf wedstrijden met bekende renners in een tijd die ver achter ons ligt. De aankomst is zijn literaire debuut.

Voor Omroep Gelderland presenteert hij ‘Groeten uit Gelderland’ en was hij te zien als ridder van Gelre in het geschiedenisprogramma ‘Ridders van Gelre’.

17 april, dinsdag, 20:00 uur, zaal van Theatercafe de Klikspaan is om 19:30 uur open. De entree: € 7,50, inclusief koffie/thee en een consumptie na afloop, aan de zaal of bij Boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek

article
35907
Literair café met Bas Steman in Concertzaal te Oosterbeek
Bas Steman vertelt over zijn nieuwste roman “Morgan, een liefde” Een autobiografische roman over een
https://renkum.nieuws.nl/kunstcultuur/35907/literair-cafe-bas-steman-concertzaal-oosterbeek/
2018-04-11T22:09:52+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/04/11215924/morgan-bas-steman.jpg
Bas Steman, concertzaal Oosterbeek, een liefde, EventTheater Concertzaal Oosterbeek, Literair café, Morgan, Renkum Nieuws
1940-1945, Kunst&Cultuur, Nieuws