Engels jeugdorkest Somerset County Youth Orchestra in Doelum

Sommerset County Youth Orchestra
Sommerset County Youth Orchestra
Foto: Somerset County Youth Orchestra

Het Engelse jeugdorkest Somerset County Youth Orchestra komt van maandag 23 juli tot vrijdag 27 juli naar Nederland om hier te toeren en een paar concerten te geven.

Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Vierde keer

Het orkest komt voor de vierde keer naar deze regio om mooie orkestmuziek ten gehore te brengen. Veertig jonge musici, in de leeftijd 13-23 jaar, studeren in het weekend voor hun vertrek naar Nederland een symphonisch programma in.

Daar zitten stukken in als Peer Gynt Suite 2 van Grieg, Sabre Dance van Khachaturian en het vierde deel uit symphonie 2 van Sibelius.

Naast de concerten, is er voor de orkestleden een vrijetijdsprogramma met o.a. een bezoek aan de Hoge Veluwe en Nederlands kleinste stadje Bronkhorst. T2muziek uit Heelsum heeft de gehele organisatie van deze tour in handen.

Optredens

Het jeugdorkest geeft een concert op donderdag 26 juli om 15.00 uur in Doelum in Renkum. De overige concerten vinden plaats op woensdag 25 juli om 20.00 in de Remigiuskerk in Steenderen en op vrijdag 27 juli om 12.30, een lunchconcert, in Akoesticum in Ede.

Inwoners en vakantiegangers zijn van harte welkom om te komen luisteren. Diverse verzorgingstehuizen in de dorpen zijn inmiddels persoonlijk uitgenodigd.

Toegang voor alle concerten is gratis, wel is er een collecte ter bestrijding van gemaakte onkosten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen