Met goud beloond showkorps Excelsior op de Airborne Taptoe

Foto: Henk van Loenen

Zodra de Airborneboog is geplaatst boven de Utrechtseweg komt de herdenkingsmaand in zicht. Daarmee ook de 44e editie van de Airborne Taptoe Oosterbeek, dat weer een muzikaal gevarieerd programma aanbiedt.

Als eerste presenteert de organisatie Excelsior uit Renkum.

Volwaardig showkorps

Sinds het ontstaan is de vereniging uitgegroeid van mondaccordeonorkest tot een volwaardig showkorps met Amerikaanse invloeden. Dit heeft de club geen windeieren gelegd.

In een razend tempo heeft Excelsior zich ontwikkeld tot een graag geziene gast in de wereld van korpsmuziek.

In juli 2017 debuteerde Excelsior op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade. Direct op de eerste wedstrijddag mocht Excelsior aan de internationale jury en publiek tonen waarop ze intensief hadden gerepeteerd; de show “Airborne”.

Een show dat alles behalve figuren lopen op muziek is. Excelsior brengt een verhaal, een muzikaal verhaal over de operatie ‘Market Garden’. Plotselinge onrust, verdriet, strijd en vreugde. Het zijn elementen die allemaal terugkomen in deze show. Met deze show wist Excelsior een gouden medaille binnen te halen; een prestatie van formaat.

Kampioenen

Dat Excelsior geen eendagsvlieg is, bleek recent op het Open Dutch Showcorps Championships in Assen. Ook hieraan deed het korps Renkum mee met de show “Airborne”.

In het middagprogramma streden de deelnemers om een plaats in de finals dat diezelfde avond zou plaatsvinden. Beide uitvoeringen van deze show bleek een genot voor het publiek en werd opnieuw gewaardeerd door de jury.

Met 85,38 punten liet Excelsior de overige deelnemers ver achter zich en sleepte hiermee de titel ‘Nederlands Kampioen Showwedstrijden’ in de wacht. Hiermee kregen zij een ticket voor deelname aan Taptoe Groningen in november dit jaar.

Nadat ook de publieksprijs aan Excelsior werd toegekend, leverde het showoptreden in de finals het korps ook nog de titel ‘Kampioen ODSC 2018’ op. In Assen was het dus een Renkums feestje.

Deze successen met de show “Airborne” maken dat Excelsior Renkum dit jaar op de 44e Airborne Taptoe in Oosterbeek staat. Deze editie vindt plaats op zaterdag 22-09-2018.

Toegangskaarten reserveren via de website is reeds mogelijk. Meer informatie: airbornetaptoe.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen