Derde seizoen Nieuwe Zondagen van start met auteur Bas Kromhout

Foto: Birthe Kulik

Bas Kromhout is historicus, Historisch Nieuwsblad-redacteur en journalist. Hij schreef verschillende boeken waaronder ‘De Voorman. Henk Feldmeijer en de Nederlandse SS’ (2012).

In opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei schreef hij voor dit nationaal Jaar van Verzet het essay Beelden van verzet.

Jaar van Verzet

Hierin beschrijft hij hoe de beeldvorming van het verzet zich in Nederland en andere Europese landen heeft ontwikkeld sinds het eind van de Tweede Wereldoorlog.

Op 2 september laat Kromhout zien hoe politici, activisten, historici en voormalig verzetsmensen in de afgelopen 73 jaar telkens opnieuw hebben nagedacht over de betekenis van verzet.

Lees ook: Het verzet speelde een grote rol tijdens de Slag om Arnhem

Thema’s

Dit derde seizoen staan onder andere hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Marita Mathijsen, strafrechter Yvo van Kuijck en dirigent Joop Schets op het programma.

Er komen diverse thema’s aan bod waaronder muziek, geschiedenis, filosofie en strafrecht. Het complete programma staat op airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen.

Gezellige middag 

Nieuwe Zondagen staat voor een gezellige ontmoeting met een hapje en een drankje, in combinatie met een lezing of workshop voor senioren uit de gemeente Renkum en Arnhem.

Senioren uit deze gemeenten die graag in contact komen met anderen en het leuk vinden om een interactieve lezing te volgen zijn van harte welkom in villa Hartenstein.

Voor mensen die enige schroom ervaren om te komen omdat zij niemand kennen: er zijn gastvrouwen en –heren aanwezig om iedereen persoonlijk welkom te heten en gedurende het programma te begeleiden.

Programma

  • 14:00 – 14:30 uur ontvangst met koffie of thee met iets lekkers
  • 14:30 – 15:15 uur lezing Bas Kromhout
  • 15:15 – 16:30 uur napraten met hapje en drankje

Aanmelden en kosten

Vanaf dit seizoen kunnen geïnteresseerden ook online voor de lezingen een ticket kopen. Het ticketoverzicht vindt men op de website: airbornemuseum.nl/nieuwe-zondagen.

Mensen die niet in de gelegenheid zijn om een ticket online te kopen, kunnen zich aanmelden via [email protected] o.v.v. naam, adres en telefoonnummer/e-mailadres of telefonisch via (026) 333 77 10.

De prijs bedraagt € 6,50 voor het hele middagprogramma (inclusief lezing, drankjes en hapjes).

Vervoer

Voor Nieuwe Zondagen kunnen senioren een beroep doen op ‘Hulpdienst Voor Elkaar’. Dit is een stichting, werkzaam in de gemeente Renkum, waarbij mensen onder andere vervoer naar een locatie kunnen aanvragen.

Aanvragen moeten uiterlijk vier dagen voor de betreffende zondag bij hen binnen zijn. Informatie over deze service: hulpdienstvoorelkaar.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen