Zanger-pianist Roon Staal komt naar Concertzaal Oosterbeek

Foto: Roon Staal

Zanger-pianist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 16 locaties door Nederland. In 5 weekenden worden de 16 locaties aangedaan.

Het concert in Concertzaal Oosterbeek vindt plaats op zondag 7 oktober 2018. Aanvangstijd is 15.00 uur. De zaal is een half uur voor aanvang van het concert geopend.

Fraaie recensies

Roon Staal, die onlangs fraai gerecenseerd werd door Jacques d’Ancona en eerder al goede kritieken ontving van grote namen zoals Art Garfunkel en Gilbert O’Sullivan, heeft een authentieke en intrigerende performance en weet een steeds breder publiek te bereiken met zijn liederen en liedjes van grote namen en eigen werk.

Ontdaan van glamour en show wisselt hij met behulp van zijn soepele tenor-stem zeggingskracht en inhoud af met tedere melodieën en dan weer royaal pianospel.

In 2011 nog genomineerd voor een musical award voor zijn rolvertolking van Peter Koot in de musical Petticoat en met veel eerder (2002) nog zijn hoofdrol in de rock-opera (!) Tommy van rock-group The Who. In een productie van het Koninklijke Luchtmacht orkest, trad Staal ook op in het voorprogramma van de legendarische Art Garfunkel (Simon&Garfunkel) die Staal als zijn protégé koestert.

Eens zong hij voor tienduizenden football-fans het Amerikaans volkslied in een groot stadion in Seattle. Zijn repertoire laat zich echter niet beperken door Nederlands- en Engelstalig werk. Staal heeft in de afgelopen jaren ook enkele Russische nummers opgenomen en gaf optredens in het verre Oosten van Rusland.

Eigen werk

Songs die Staal speelt op zijn concerten zijn eigen werken zoals Promise, Als Je Mij Zoekt en Weet Waarom Je Leeft, die diepgang geven aan het concert en onthullen waarom hij aan de Universiteit van Amsterdam de bachelor studie Wijsbegeerte heeft gevolgd.

Maar dit zijn versieringen in een breed repertoire door de Westerse muziek heen waarin klassieke stukken (Pie Jesu, Parelvissers, Panis Angelicus) worden afgewisseld met bekende songs van o.a. The Beatles, Paul Simon, John Denver of van Nederlandse grond, Boudewijn de Groot.

Staal schuwt uitersten niet: zo wordt zelfs Ozzy Osbourne uit de kast gehaald met Dreamer – dat hij ooit in Hollywood opnam met producer Jim Ervin. Of een crooner zoals Moon River of Blue Moon maken het dat de avond divers is.

De gehele tourlijst is te vinden op roonstaal.com/concerten. Hier vind je alle informatie over de locaties en data. Kaarten á € 17,50 (incl. 1 consumptie) zijn te reserveren via roonstaal.com of via concertzaaloosterbeek.nl.

article
40720
Zanger-pianist Roon Staal komt naar Concertzaal Oosterbeek
Zanger-pianist Roon Staal tourt in oktober met een nieuw programma langs 16 locaties door Nederland.
https://renkum.nieuws.nl/kunstcultuur/40720/zanger-pianist-roon-staal-komt-naar-concertzaal-oosterbeek/
2018-09-13T14:36:45+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/277/2018/09/09224950/Roon-Staal.jpg
concertzaal Oosterbeek, Oosterbeek, pianist, Renkum Nieuws, Roon Staal, zanger
Kunst&Cultuur, Nieuws